Son yıllarda yaşanan krizlerden etkilenen yerel basın kapanmamak için uğraş veriyor.
Türkiye’de son yıllarda yaşanan krizler yerel basını da etkilemeye devam ediyor.
Ülkemizde taşranın nefes borusu olan yerel basının ayakta kalması her geçen yıl ekonomik nedenlerle zorlaşıyor. Yerel basın temsilcilerinin ve ulusal düzeydeki gazete cemiyetlerinin tepkilerini her platformda dile getirmesine rağmen yine de Anadolu’daki yerel basın kan kaybetmeye devam ediyor.
Edirne’den Kars’a kadar bütün il ve ilçelerdeki yerel gazeteler ve televizyonlar kapanmamak için uğraş verirken yine de birçok gazete ve televizyon yayın hayatına son veriyor. Son olarak Adana’daki asırlık “Yeni Adana Gazetesi” yayın hayatına son verirken, İzmir’de, Antalya’da, Ankara’da, Bursa’da, Trabzon’da, Diyarbakır’da, Eskişehir’de, Sakarya’da birçok gazete kapanıyor ya da birleşiyorlar. Son olarak Ordu’da yayın hayatını sürdüren 9 adet günlük vasıflı gazete ekonomik zorluklar ve masraflar karşısında bir araya gelerek birleşme kararı aldı.
Ordu Olay, Ordu Yorum ve Yeni Haber gazeteleri yayımlanmaya devam ederken birleşme kararı kapsamında yayın hayatını sürdürecek olan gazeteler şu şekilde belirlendi: Ordu Olay, Yeni Dönem ve Ordu Afiş gazeteleriyle birleşerek, Ordu Yorum, Ordu Hayat ve Hürses gazeteleriyle birleşerek, Ordu Tribün ve Ordu Vizyon gazeteleriyle birleşerek yayınlarını sürdürecek.
Bursa’da 50 yıllık gazete kapanıyor
MEDYA S bünyesinde yayın yapan ve 1974’ten bu yana ofset olarak yayın hayatını sürdüren Bursa Hakimiyet gazetesi ile ASTV yayınlarına son verdi. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, yerel basın kuruluşlarının demokrasilerin gelişmesine ve halkın haber alma özgürlüğüne önemli katkıda bulunduğuna dikkat çekerek “Yerel medya kurumları mutlaka yaşatılmalıdır. Bursa basınının okulu olan Medya S, Bursa için önemli bir değerdir. Bu değerin sadece internette yayınını sürdürecek olması yürekleri acıtmıştır” dedi.
BENZER HABERLER