Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Aşçı Yardımcılığı Kursunda eğitim alan kursiyerler, Orhan Uluçay Anaokulunda 0-6 yaş öğrencileriyle Yeni yıl kurabiyesi ve cup kek yapımında buluştu.
Okul öncesi öğrencileriyle buluşan usta öğretici ve kursiyerler onlara sağlıklı beslenmenin önemini yaş gruplarına uygun olarak eğlenceli şekilde anlattılar.
Sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi günümüzde her geçen gün daha fazla bilinirlik kazansa da bunun bir alışkanlığa dönüşmesi çocukluk döneminde edinilen bilgi ve alışkanlıklara dayanıyor.
Çocuklukta sahip olunan beslenme alışkanlığı, daha sonraki yaşam evrelerinin de kalitesini farkında olmadıkları ölçüde tanımlıyor.
Sağlıklı ve dengeli beslenmenin çocukluktan itibaren kazanılması gereken bir alışkanlık oluşabilmesi adına Orhan Uluçay Anaokulu öğrencilerine sağlıklı beslenmenin önemini, sağlıklı ve dengeli beslenmek için neler yapılabileceğini çocukların yaşlarına uygun olarak eğlenceli aktivitelerle ve eğitimlerle anlatıldı.
Eğitime katılan yaklaşık 70 minik öğrenci, aşçılık mesleği, mesleğe ilk adım, mutfakta hiyerarşi, mutfakta hijyen kuralları, gıda güvenliği, satın alma, alışveriş gibi konularda bilgiler aldılar.
Kurum Müdürü Mustafa Kaya etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Hedefimiz kendine yeten çocukların yetişmesine ön ayak olmak. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen usta öğreticimiz Fehmiye Başak ÖNAL ve değerli kursiyerlerine, bizleri tüm misafirperverliği ile ağırlayan Orhan ULUÇAY Anaokulu Müdürü Başak KİZİROĞLU ve kıymetli öğretmenleri ve yardımcı personeline, etkinliğimizi büyük bir hevesle karşılayan minik öğrencilerimize teşekkür ediyorum. ”dedi.
Etkinlik sonunda öğrenciler hazırladıkları cup kekleri afiyetle yedikten sonra kendi yaptıkları ve süsledikleri kurabiyeleri paketleyerek evlerine götürdüler.
BENZER HABERLER