logo

YAZILARIMIZA OKUR ELEŞTİRİSİ


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Okurlarımız zaman zaman bize çok samimi eleştiriler iletirler.
Mesela, bu eleştiriler genelde şu soruları içerir;

Yazılarınızda hep aynı konuları yazıyorsunuz. Yazacak başka konular yok mu?

“Hep eleştiriyorsunuz. Hiç iyi işler yapılmıyor mu? İyi işler de yapılıyorsa onları neden yazmıyorsunuz…?” gibi okurlarımızdan eleştiriler geliyor.

Öncelikle yazılarımıza ilgi gösteren, ilçemizin sorunları ile ilgilenip duyarlılık göstererek bizlere samimi ve içten görüşlerini ileten sevgili okurlarımıza biz de içten teşekkür ederiz.
Bu eleştirilere şöyle kısaca açıklama getirmeye çalışalım;
A-) Yazılarımızda gerçekten aynı konulara yer veriyoruz, bu doğru ama şunu belirteyim ki 20 yıl, 30 yıl önce yayımlanmış yazımızı bu gün yeniden yazsak o gün ki tazeliğini bugün de koruyor.
Çünkü, o gün bu gündür konu olan sorunlar hala çözümlenmedi. Sorun yerinde duruyor.
Örnek mi?
– Hastanemizde geçmişte de doktor yokluğundan bahsediyorduk, bugün de doktor yokluğundan yakınıyoruz.
– Geçmişte her eğitim yılının açılışında öğretmen eksikliğinden yakınırdık, gene aynı sıkıntılardan yakınıyoruz.
– 20-30 yıl önce Vezirköprü-Havza yolu başta olmak üzere tüm çevre ilçelerle yol bağlantısı talebimiz vardı. Aynı sıkıntılar bu günde devam ediyor.
Bir tarım ve hayvancılık yöresi olan Vezirköprü’de Tarım İlçe Hizmet Binası yokluğu ve yeterli personel olmadığı için ilçeye hizmet verilemediğini dün de yazıyorduk bugün de yazıyoruz.
Yıllardır yılan hikâyesine dönen sorunlar çözümlenmediği için de yazmaya, gündemde tutmaya devam edeceğiz.
Bu konuda yılmaya, bitkinlik duymaya gerek yok!
B-) Hep eleştiriyorsunuz, iyi şeyler olmuyor mu sorusuna gelince, şunu belirtelim ki bizim görevimiz basın olarak yapılamayanları gündemde tutmak, yapılanları manşet haberlerde yer buluyor zaten.
Şunları da belirtelim ki, Vezirköprü belediyesinin en iyi yaptığı işlerden biri Nalbantlı Mahallesi’ndeki TOKİ olayıdır.
Belediye keşke Toprakkale’de de TOKİ uygulaması başlatabilse!
Kültür Sarayı, vasiyet yerine getirilerek Derici Parkının inşaası, Faruk Cömert Parkına çocuk kütüphanesi, eski itfaiyenin yerine inşaatı devam eden iş merkezi, köprübaşına yapılan belediye sosyal tesisi (burası daha da geliştirilebilir.)
Belediyece yapılan ve görülen hizmetlerdir.
Temennimiz geri kalmış Vezirköprü’de hizmet şantiyelerinin çoğalmasıdır.

Share
437 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...