logo

YAZ BUNLARI


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Bu hafta yazıma iki kutlama ile başlayacağım. Birinci kutlamam, Sevgili Göktan Tek’er’e;
Göktan 1 Mart tarihli Vatandaş Gazetesindeki “yol hikayesi” başlığıyla Vezirköprü’nün siyaset gücünü, neyin, nasıl oyalama konusu yaptığını objektif bir şekilde, yalın bir dille anlatmıştır.
Göktan’ın bu değerlendirmesi üzerine söylenecek herşey laf-ı güzaftır.!..
Bundan dolayıdır ki, Vezirköprü sorunları üzerine bir süre yazı yazmayacağım.
İkinci kutlamam ise emekli öğretmen Sayın Muammer Cebeci’ye;
Sayın Cebeci “Vezirköprü’de bazı mesleklerin yakın tarihi” adlı 200 sayfalık bir çalışma yaparak, Vezirköprü’nün geçmiş ve yakın tarihini, hatta nisbeten bu gününü sergileyen güzel bir çalışma yapmıştır.
Muammer Cebeci her yıl resim sergisi düzenleyerek geçmişimizi bizlere hatırlatmaktadır.
Şunu belirteyim ki, bu çalışmaları yapmak, belgelemek, kitaplaştırmak kolay iş değildir.
Sayın Cebeci’yi bu çalışmalarından dolayı kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum.
Bu yazımı yazarken Akp’li bir dostum geldi.
-Yahu ne yazıyorsun(?) bırak şunları bunları da “Hayır” diyeceğiz, bunları yaz” diye başladı anlatmaya;
– Sayın Cumhurbaşkanımızı Belediye başkanı yaptık, milletvekili yaptık, üç dönem başbakan yaptık, hakkıydı istedi cumhurbaşkanı yaptık.
Sayın Cumhurbaşkanımızın şu anda daha bizden ne istediğini anlayamıyoruz. Yeter diyoruz, bu halk oylamasında, Sayın Tayyip Erdoğan’ın dediğini yapmayacağız. “Hayır” diyeceğiz” dedi.
– Hayır demenin sayın cumhurbaşkanımıza bir zararı yok,
– Sayın başbakanımız yerinde kalıyor,
– Bakanlarımız yerinde kalıyor,
– İl, ilçe örgütlerimiz yerinde kalıyor,
– Evet, çıktığı zaman her şey değişecek, bazı kurumlar yok olacak,
Örneğin;
– Başbakan yok olacak,
– Bakanlar kurulu yok olacak,
– Bizim seçtiğimiz milletvekilleri bakan olamayacak,
Ayrıca seçtiğimiz milletvekillerimizin hiçbir etkinliği kalmayacak,
Tek adam sistemi olacak, her şeye o karar verecek,
Böyle bir yönetim sistemine “Hayır” diyeceğiz slogan olarak söylemiyorum. Tek adamlığa HAYIR, yaz bunları dedi” ben de yazdım.
Sanıyorum halk 16 Nisan referandumunun gereksizliğini kendi arasında tartışıyor, sonucunda hem Recep Tayyip Erdoğan’a hem de ülkemize hayırlı olması için “HAYIR” diyecek gibi görünüyor.
Hayırlı olsun.!..

Share
1215 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...