logo

VEZİRKÖPRÜ’YE YAPILAN YATIRIMLARIN ALTINDA NE VAR?


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Kunduz Gençlik Eğitim Merkez’inin ihalesini alan müteahhit temeli kazdı, yağmur, kar yağınca balık gölü haline gelecek şekilde bırakıp kaçtı.
Daha önce de Vezirköprü – Yağanözü karayolunun müteahhitleri değişe değişe en çok altı ayda tamamlanması mümkün olan yol bilmiyorum ama 15 yıla yakın zamandır hala tamamlanamadı.
Vezirköprü’nün kanalizasyon alt yapısının müteahhitleri kaç kez değişti (?..) İller Banka’sına sormak lazım!…
Hastanenin yapılma aşamasına ayrı bir parantez açacağım.
Gelelim ne yaptığı belli olmayan Büyükşehir Belediye’sinin Çalköy köprü rezaletine;
Çekalan, İmircik, Danabaş, Güldere, Kabalı, Kaplancık, Alancık, Yolpınar, Devalan, Kuyumcu, Yürükçal köyleri ile Vezirköprü’nün Bafra ulaşımını sağlayan, Çal Köprüsü olarak bilinen Aziz NESİN’lik köprü olayına!…
Köprü iki buçuk milyona ihale edilmiş, ne yaparsa yapsın kendinden hesap sorulmayacağından emin olan müteahhit…
50 metre uzunluğundaki köprünün iki başına ayaklar yaparak köprüyü inşa etmek; ne hazin ki bu uzunluğu çekemeyen köprü betonu kalıplar sökülünce ulaşımı başlamadan çökmüştür.
CHP İlçe Başkanı Onur BAYBURTLU’nun deyimi ile “Burada köprü değil, yönetim çökmüştür.” Belki sadece uzunluktan, ayak eksikliğinden olmayıp demirin, betonun eksikliği de olabilir. Hesabı sorulacak mı?..
Müteahhit hesap verme yerine şimdi çift dikişte değil, üç dikiş kazanacak (!…) Nasıl mı?..
Bir yaptı yıkıldı, yıkığın enkazını temizleyecek, iki dikiş, yeni ihaleyi alıp bir iki buçuk milyon daha üç dikiş.
Ne yaptırana, ne yapana nasıl olsa hesap sorulmuyor. Ne demişler “milletin malı deniz yemeyen keriz.” İnşallah böyle olmaz!…
Gelelim hastaneye; yılan hikayesi bitti. Hastane hizmete açıldı. Hayırlı olsun sürekli eziyet çekecek Vezirköprü halkına.
Hastanenin inşaatı kaç kez başlı bırakıldı (?…) Kiminin iddialarına göre temelde aranan kaynak. Bu kaynak temelde çıktığı iddia edilen su kaynağı mı (?..) Bunlar soru işareti.
Sayın Belediye Başkanı Sadik EDİS’in bir dernek oluşturması ile Vatandaş Gazetesi’nin yıllarca gündemden düşürmediği Kemal KAYALIOĞLU Huzur Evi inşaatının başlaması oldukça sevindirici. Emeği geçenlere şükran borçluyuz.
NOT: Samsun Büyükşehir Belediyesi, satıldığı bildirilen Kabalı mı, Kaplancık camisi mi (?..) ile ilgili soruları hala yanıtlamadı!…

Share
342 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...