Son Dakika
Belediye binasının merkezden gitmemesi Vezirköprü’nün dağılmasını da engelleyecektir.
Siyasette bir günün bile ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteren hafta sonu gelişmelerinden sonra Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine göre de 14 Mayıs’ta seçimler yapılacak.
Seçimlerin gelişimi hakkında önümüzdeki haftalarda çokça görüş bildiririz nasılsa. Biz Vezirköprü’deki gündemimize dönelim.
Vezirköprü Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’ne taşınması fikri aktarılanlara göre, maddi sebeplerden dolayı gerçekleşmiyor.
Eğer Ukrayna Rusya savaşı olmasaydı, eğer adı konmamış bir ekonomik kriz yaşanmasaydı, eğer inşaat maliyetleri bu kadar yükselmeseydi, eğer Türkiye’yi sarsan depremler olmasaydı Vezirköprü Belediyesi Esentepe’ye yapılacaktı.
Üstelik mevcut yerine yapılması maliyetinin yaklaşık 5-6 katına.
Mevcut Belediye binasının ve arkasındaki Belediye Pasajı’nın depreme dayanıklı olmadığına dair rapor olduğu belirtilerek yeniden yapılması için çalışmaların başlatıldığını, 5 metrelik çekmelerden kalan alana alt kısmında otopark da olacak şekilde 3 katlı bina yapılmasının planlandığını duyuyoruz.
Meclisten çıkarılan karara göre de mevcut yere yeni bir bina yapılacak.
Belediye binasının merkezden gitmemesi Vezirköprü’nün dağılmasını da engelleyecektir.
Giderek azalan nüfusuyla Vezirköprü yıllarca önce bir idarecimizin şaka yollu altını çizdiği 60 binlere doğru azalmaya devam ediyor. (Eğer böyle azalmaya devam ederse 20 yıl sonra 60 binleri görmemiz işten değil)
Burada istihdam yaratıcı projelerin eksikliğine girmeyeceğim. Kısır çekişmelerle bir türlü ilerleyemeyen Organize Sanayi Bölgelerinden de bahsetmeyeceğim.
İleriyi gören idarecilerin de, eğer bu rakam (düşen nüfus sayısının on yıl sonra ne olacağı) öngörülüyorsa, ilçeyi bu rakamlara göre planlamaları gerekmez mi?
Bu konuda bilimsel bir çalışma yaptıran ya da görüş alan oldu mu bilmiyorum, açıkçası sanmıyorum da. Ancak Vezirköprü’nün gittikçe genişleyen mücavir alanının ilçeye kısa vadede olduğu gibi orta ve uzun vade de ekonomik olarak maliyet getireceğini görmek gerek.
Bu yayılmanın yerine merkezdeki mahallelerde düzeltme projeleri üreterek daha derli toplu bir ilçe oluşturmanın yollarına bakılsa daha ekonomik olmaz mı?
Üstelik merkezde bile birçok kullanılabilecek yer atıl vaziyette dururken yayılmış bir ilçeye ne gerek var?
İşte Sağlık Müdürlüğü’nün binası. İster İlçe Tarım Müdürlüğü olarak kullanılsın, isterse Sağlık Kampüsü olarak ilçe merkezinin kullanışlı binalarından biri.
İlçenin mevcut alanlarının daha iyi kullanılması için proje üretilmesi de beklentilerimizden biri. Genel seçimlerin tamamlanmasından hemen sonra yerel seçimler için curcuna başlayacak.
Aday olmayı düşünenlerin oy çokluğu köylerde olsa da, Vezirköprü merkezi için proje üretmelerini beklemek bizlerin hakkı değil mi?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
23 Kasım 2024 Köşe Yazıları
20 Kasım 2024 Köşe Yazıları
17 Kasım 2024 Köşe Yazıları
09 Kasım 2024 Köşe Yazıları