logo

Vezirköprü Gündemi


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Belediye binasının merkezden gitmemesi Vezirköprü’nün dağılmasını da engelleyecektir.

Siyasette bir günün bile ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteren hafta sonu gelişmelerinden sonra Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine göre de 14 Mayıs’ta seçimler yapılacak.
Seçimlerin gelişimi hakkında önümüzdeki haftalarda çokça görüş bildiririz nasılsa. Biz Vezirköprü’deki gündemimize dönelim.
Vezirköprü Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’ne taşınması fikri aktarılanlara göre, maddi sebeplerden dolayı gerçekleşmiyor.
Eğer Ukrayna Rusya savaşı olmasaydı, eğer adı konmamış bir ekonomik kriz yaşanmasaydı, eğer inşaat maliyetleri bu kadar yükselmeseydi, eğer Türkiye’yi sarsan depremler olmasaydı Vezirköprü Belediyesi Esentepe’ye yapılacaktı.
Üstelik mevcut yerine yapılması maliyetinin yaklaşık 5-6 katına.
Mevcut Belediye binasının ve arkasındaki Belediye Pasajı’nın depreme dayanıklı olmadığına dair rapor olduğu belirtilerek yeniden yapılması için çalışmaların başlatıldığını, 5 metrelik çekmelerden kalan alana alt kısmında otopark da olacak şekilde 3 katlı bina yapılmasının planlandığını duyuyoruz.
Meclisten çıkarılan karara göre de mevcut yere yeni bir bina yapılacak.
Belediye binasının merkezden gitmemesi Vezirköprü’nün dağılmasını da engelleyecektir.
Giderek azalan nüfusuyla Vezirköprü yıllarca önce bir idarecimizin şaka yollu altını çizdiği 60 binlere doğru azalmaya devam ediyor. (Eğer böyle azalmaya devam ederse 20 yıl sonra 60 binleri görmemiz işten değil)
Burada istihdam yaratıcı projelerin eksikliğine girmeyeceğim. Kısır çekişmelerle bir türlü ilerleyemeyen Organize Sanayi Bölgelerinden de bahsetmeyeceğim.
İleriyi gören idarecilerin de, eğer bu rakam (düşen nüfus sayısının on yıl sonra ne olacağı) öngörülüyorsa, ilçeyi bu rakamlara göre planlamaları gerekmez mi?
Bu konuda bilimsel bir çalışma yaptıran ya da görüş alan oldu mu bilmiyorum, açıkçası sanmıyorum da. Ancak Vezirköprü’nün gittikçe genişleyen mücavir alanının ilçeye kısa vadede olduğu gibi orta ve uzun vade de ekonomik olarak maliyet getireceğini görmek gerek.
Bu yayılmanın yerine merkezdeki mahallelerde düzeltme projeleri üreterek daha derli toplu bir ilçe oluşturmanın yollarına bakılsa daha ekonomik olmaz mı?
Üstelik merkezde bile birçok kullanılabilecek yer atıl vaziyette dururken yayılmış bir ilçeye ne gerek var?
İşte Sağlık Müdürlüğü’nün binası. İster İlçe Tarım Müdürlüğü olarak kullanılsın, isterse Sağlık Kampüsü olarak ilçe merkezinin kullanışlı binalarından biri.
İlçenin mevcut alanlarının daha iyi kullanılması için proje üretilmesi de beklentilerimizden biri. Genel seçimlerin tamamlanmasından hemen sonra yerel seçimler için curcuna başlayacak.
Aday olmayı düşünenlerin oy çokluğu köylerde olsa da, Vezirköprü merkezi için proje üretmelerini beklemek bizlerin hakkı değil mi?

Share
739 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...