Son Dakika
Yıllardır Vezirköprü’nün, yatırım alamayan bir ilçe olarak, zamanında bize yakın olan ilçelerden ne kadar geride kaldığını unutmamalıyız. Açılan bu farkın kapanması için Vezirköprü’nün özellikle siyasetçilerinin ve bürokrasisinin daha fazla çalışmak zorunda olduğu ve ilçe insanının da birlikte olmak zorundalığı ortadadır.
İlçemizde çözümü beklenen sorunların tamamlanması oldukça zaman alsa da, bitmiyor değiller.
Bunlardan biri olan Organize Sanayi için bütün beklentiler, ilk başvuruların yapıldığı haberimizden sonra gevşedi. Görüyoruz ki, artık insanlar buranın tamamlanacağına ilişkin daha büyük inanç içindeler.
Peki Vezirköprü’nün beklentileri yıllardır devam eden; yapılmayan/yapılamayanları sümenaltı edilen sorunları bitti mi?
Havza – Vezirköprü yolunun Pazarcı Mahallesi’ne kadar olan kısmının 2026’da tamamlanacağını ya da çevre ilçelerle olan yol bağlantılarının tamamlanmasının ilçe ekonomisi için ŞART olduğunu yeniden söylemeye gerek yok ama; (mesela)
‘Vezirköprü’nün aldığı en büyük yatırım olacak’ diye lanse edilen, başladıktan sonra ormanın içini beton yığını çirkinliklerle bırakan Kunduz Kamp Eğitim Merkezi için artık ses seda çıkmıyor diye, bu Merkezin yapılmadığını, yıllarca bize anlatılanların boşa çıktığını unutacak mıyız?
Vezirköprü’yü eğitim çalışmalarında da her zaman geride bırakan zihniyetin kırılmadığını unutacak mıyız?
İlçemizde bir FAKÜLTE olması (orman, turizm, sağlık) için çalışma yapılmasını isterken 19 Mayıs Üniversitesi’nin kenevir ekilmeyen bir bölge olan LADİK MYO’da kenevir ile ilgili bölüm açmasını ve bununla ilgili kimsenin bir açıklama bile yapmamasını unutacak mıyız?
Lafa gelince tarım ilçesi olan Vezirköprü’de hadi bırakalım bir ilçe Tarım Müdürlüğü binası olmamasını, bu konuda verilen sözleri…
Organize Tarım Bölgeleri için de Vezirköprü’nün olmamasına ne diyelim.
Vezirköprü Samsun’un Bafra ve Çarşamba ile birlikte OVA olan yerlerinden biri olarak sayılmasına rağmen, ilçede yatırım yapılması için yer arandığında “burası ova, her yer tarım arazisi, bozamayız” diye geçiştirilmesine rağmen neden tarımın desteklerinden yeterince pay alamıyoruz?
Bir dönem Vezirköprü’ye açık cezaevi açılması için yer bile alındığını; bu alınan yere ceviz dikildiğini ve yıllar sonra Durağan ve Kavak’a açılan cezaevlerini Vezirköprülülerin seyretmekten başka ellerinden birşey gelmediğini de unuttuk.
Zaman geçince hepimiz unutuyoruz ama, Vezirköprü Samsun’a bağlı olduğu için ödediği ceremelerin hangisinden kurtuldu?
Sizce artık Samsun’da Vezirköprü’ye bakış açısı değişmiş midir?
Vezirköprü’ye atanan insanlara “yazık” denmiyor mudur?
Bu ilçenin insanları olarak kendimize gelmeliyiz.
Yıllardır Vezirköprü’nün yatırım alamayan bir ilçe olarak zamanında bize yakın olan ilçelerden ne kadar geride kaldığını unutmamalıyız. Açılan bu farkın kapanması için Vezirköprü’nün özellikle siyasetçilerinin ve bürokrasisinin daha fazla çalışmak zorunda olduğu ve ilçe insanının birlikte olmak zorundalığı da ortadadır.
Birlikte olmalıyız, ama sadece bizimle aynı düşünenlerle ya da, işimize yarayanlarla değil, birlikte olacaksak bu ilçe ile ilgili fikri olan herkesle birlikte olmalıyız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
08 Ocak 2025 Köşe Yazıları
01 Ocak 2025 Köşe Yazıları
28 Aralık 2024 Köşe Yazıları
25 Aralık 2024 Köşe Yazıları