logo

VEZİRKÖPRÜ ÇOCUKLARININ BAŞARISI


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vezirköprü’nün yetişmiş beyinleri kendilerine olanak verildiğinde neleri başarabileceklerini göstermektedirler.
Bu beyinlere yeter ki destek ve olanak verilmelidir.
Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan SARIER’in başarıları son zamanlar Vezirköprü basınında ve sosyal medyada oldukça gündemdedir.
Orhan SARIER’in yönetimindeki ekip önce corona virüsten korunmak için olağanüstü ihtiyaç duyulan “maske” üretimini gerçekleştirmiştir.
Yine Sayın Orhan SARIER’in ekibi bu kez de “çok amaçlı piknik seti” üretimine başlamıştır.
Sayın SARIER ve ekibinin başarılarından kıvanç duyuyorum.
Sayın Orhan SARIER ile ilgili benim de acizane söyleyeceklerim var.
-1990’lı yıllarda o zaman adı Endüstri Meslek Lisesi olan, şimdiki adı “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olan okulun ben okul aile birliği başkanıydım.
Orhan SARIER’ de okulun müdür yardımcısıydı. Bu nedenle Sayın SARIER ile 4 yıldan fazla birlikte çalışma fırsatım oldu.
Orhan SARIER, heyecanlı, bir şeyler yapmak için sürekli projeler üretmeye çalışırdı. Ayrıca, okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve veliler ile çok iyi ilişkiler kurmayı severdi.
Bana da o kadar nazik davranırdı ki, ben okula gidince bir yetkili gelmiş gibi davranırdı.
Ben, “Orhan hoca, tuttuğum parti iktidar olursa seni müdür yapacağım” diye kendisine takılırdım.
Benim partim iktidar olmadı ama Orhan hakkı olanı aldı, müdür oldu.
Kendisine sürekli başarılar diliyor, daha yüksek yerlerde kendisini görmeyi diliyorum.
Vezirköprü çocuklarının başarılarından bahsetmişken Hasan KAPLANCIKLI’nın torunu Prof. Asım KAPLANCIKLI ikinci kez Eskişehir Anadolu Üniversite’sinde rektör yardımcılığına getirilmiştir. Onun da başarılarının devamını dilerim.

KARA BULUTLAR
Uzun zamandır ülkemizin üzerinde karabasan mı, yoksa kara bulut mu desem, dönüp duruyor.
Bir zamanlar, Ergenekon, Balyoz vs. tuzakları ile TSK’ ya büyük darbeler vuruldu. Bu meyanda ordunun kozmik odalarındaki belgeler Fethullah Hoca Efendi marifetiyle Cıa ve Mossad gibi örgütlerin eline geçmiş olabileceği iddiaları ortalıkta dolaştı.
15 Temmuz’da FETÖ ülkemizde darbe yaparak ABD’nin işgalini gerçekleştirmeye çalıştığı iddiaları,
Daha sonra Suriye’de yapılan üç ayrı askeri harekat, Rusya’da meydana gelen gerilimler.
40 yıldır başımızda var olan PKK terör belası.
Şimdi bir de tüm dünya ile birlikte yaşadığımız corona virüs belası var ki değme gitsin.
Bu karabasanlar neyin belası ki diye soruyoruz birbirimize…

Share
329 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...