logo

VEFASIZLIK !..


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Bir atasözümüz var “Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır.”
Peki; bir kahvenin 40 yıl hatırı varsa insan ölümcül bir hastalığa yakalandığında kendi yaşamını tehlikeye atarak o hastayı yeniden sağlığına kavuşturmaya çalışan (kavuşturan) tıp adamının kaç yıl hatırı vardır ?.
Herhalde nesiller boyu hatırı sayılır ve saygı duyulur !,,,
Peki; hastanelerde her türlü kontrol ve müdahalesini yapmak konusunda başında her türlü riski göze alarak nöbet bekleyen hemşireye…
Hiç tiksinti göstermeden her türlü hizmetini gören hasta bakıcıya, ne borçluyuz ?…
Sadece 40 yıl kahve hatırı değil saygı, minnet ve şükran borçluyuz.
Peki; bunların örgütlendiği kurumlara örneğin;
TTB (Türk Tabipler Birliği) gibi kurumlara nefret mi saygı mı duymalıyız ?…
Son zamanlarda kendini nimetten sayan politikacı türleri çoğaldı. Bunlar yeni Türkiye’nin bulunmazları sanıyor kendilerini.
Bu politikacı türlerinin ağzının fermuarı sonuna kadar açık, ne yazık ki halkımızın bazı kesimleri bilinçli ya da bilinçsiz bunlara hayran gibi görünüyor.
Aslında bilim insanları da dahil, tüm sağlık çalışanlarının güçlü örgütleri olmalı.
TTB daha güçlü statüye kavuşturulmalı, sendikalar, barolar daha güçlü yasal güvenceye kavuşturulmalı.
Görevi başında ölenler, meslek hastalığına yakalanıp ölenler şehit statüsüne alınmalı.
Nasıl askerimiz, güvenlik görevlimiz görevi başında ya da her türlü güvenlik mücadelesinde hayatını kaybettiğinde tabi ki haklı olarak şehit sayılıyorsa ki doğrudur. Sağlık çalışanları da örneğin Covid-19 ile mücadelede hayatlarını ortaya koyarak mücadele etmektedir.
O zaman sağlık çalışanların da doktor, hemşire, yardımcı hizmet verenlerin şehit sayılması gerekmez mi ?…
Bu konuda sayın milletvekilleri saraydan icazet beklemeksizin TBMM’den acilen bir yasa çıkartmaları beklenmektedir.
Böyle bir yasa sağlık çalışanlarımızın çalışma sevincini ve güvencini, motivasyonunu arttıracaktır,
DEVLET TÖRENİ Mİ?…
Vezirköprü’de iki grup genç arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden gencin cenaze törenine Samsun Valisi de katılmıştır.
115 km uzaktan gelip Sayın Vali’nin cenaze törenine katılması ne anlama geliyor?
İki genç grup arasında çıkan kavgada bıçakla yaralanarak yaşamını yitiren gencin cenazesine devlet töreni mi yapılmıştır?
Olayda hiçbir etnik katkının olmadığını biliyoruz. Yoksa halkın bilmediği başka şeyler mi var?
Yoksa böyle vahim ölüm olaylarına vali katılıyor ve bir anlam veriliyorsa trafik kazasında vahim bir şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi iki genç kızın cenazesinde bu duyarlılık gösterilmemiştir.
Kısa bir süre önce Çekalan Mahallesindeki şehit cenazesine pandemi nedeni ile duyarlılık gösterilmezken Suriye’li gencin cenazesinde pandemi yok muydu?…
Kabalı ya da Kaplancık cami satışına Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden hala bir açıklama beklenmektedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK’ün veciz sözü;
“Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz”

Share
413 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...