logo

Üvey Evlat ve Festivaller


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’nün Samsun’dan üvey evlat muamelesi görmesine İllerdekiler alışmış olsa da, Vezirköprü’de alışılmıyor.
Yıllarca Vezirköprü’de FAKÜLTE olmasını istedik. Bafra’ya açıldı.
Açık Cezaevi istedik, Bafra’ya yapıldı.

Vezirköprü Devlet Hastanesi yılan hikayesine dönerken, Terme’ye ikincisi yapıldı, açıldı.
Seçimlerde “Vezirköprü’nün milletvekiline ihtiyacı olmayacak, biz Vezirköprü’nün milletvekilliğini de yapacağız” diyenlerin seçimden sonra ilçeyle ilgilenmediklerini defalarca gördük. Hatta Bafra milletvekilleri Eczacılık Fakültesi için “Bafra’nın hakkıydı” açıklamasını yaptılar.
Bafra’da Kapıkaya Festivali’nin 3.sü düzenleniyor, Vezirköprü’de Falcon Fast’in 2.si parasızlık nedeniyle yapılamıyor.
Diğerlerinin yanında festivali neden önemsiyorsun diyenler olabilir.
Geçtiğimiz hafta Ankara’dan arayan bir dostumuz Yunis Kuzu uyardı, gözümüzden kaçmış, okuduk.
Kastamonu’da düzenlenen 24. Cide Rıfat Ilgaz Sarıyazma Kültür ve Sanat Festivali birçok gazeteciyi de ağırlamış. Bulardan biri de Yalçın Bayer.
Dönüşte yazısında şu ifadeyi kullanmış: “Kenevirin anayurdu sayılan Kastamonu”
Vezirköprü’nün kenevirin başkenti olması yolundaki iddialarınız, iki yazıyla bir anda Kastamonu’ya dönebiliyor.
En önemli reklam ve farkındalık, her ne kadar sosyal medya gelişse de, özellikle yazılı basının gücünde var.
Elimizdeki değerleri iyi ve yerinde kullanmayı başarırsak ilçenin gelecekteki yüzü TURİZM’de o zaman yol alabiliriz. Hatta ilçedeki eksikliklerin giderilmesi için bile bu yazıların önemli katkısı olacağı kanaatindeyim.
İkinci olarak Falcon Fast’in ilçeye ne kazandırdığı sorusu akla gelebilir?
Bafra Kapıkaya Festivali’nin kamp alanında yer kalmadığını söylemek yeterli olur sanırım.
Binlerce kişinin akacağı bir festival (25 bin kişiden bahsediliyor) haline gelen ve profesyonel olarak hazırlandığı belli olan bir festival. Kamp alanındaki çadır tarifelerini geçersek, 20 civarında ücretli etkinlik bulabiliyorsunuz festivalde.
Ayrıca bir not koymuşlar, özel stantlarda bölge sakinleri yerel ürünler satarken, ticari kuruluşlar da uygun ücretle ihtiyaç ürünleri satabilecek.
Samsun ve Bafra’dan Kapıkaya Festival alanına ücretsiz servis imkanı da var.
Ekonomiye katkısını siz hesap edin.
Bunları niye yazdım, hem Kapıkaya’ya gitmek isteyenlerin bilgisi olsun hem de organizasyonlarda eksiklerimizin neler olduğunu görelim diye.
Ancak eklemeden geçemeyeceğim, öncelikle Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Vezirköprü’ye bakışını düzeltmemiz gerek.

Share
524 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...