logo

20 Eylül 2023

Turizm payımız artar mı?


admin
vatandas1959@hotmail.com

Açıkçası özellikle Belediye’nin içinde olduğu bir planlamadan sadece Büyükşehir Belediyesi’nin kar ettiğini, bölge halkının sadece seyretmek durumunda kaldığını Şahinkaya Kanyonu’ndan biliyoruz.
Milletvekillerinin Vezirköprü’yü sadece seçim önlerinde hatırladıklarını da.

Geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Samsun’da ziyaretlerde bulundu.
Basından takip edebildiğim kadarıyla Samsun’da kendi bakanlığını ilgilendiren açıklamalar yapan Ersoy; özellikle Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçileri Karadeniz Bölgesi’ne dağıtmaktan bahsetmiş. Körfez ülkelerinden gelecek olanların ilk dağıtılacağı bölge olarak da Samsun’u işaret etmiş.
Bakan Ersoy 81 ilin turizmden gelir sağlaması için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetmiş. Ersoy; “Samsun’un tabii hem arkeolojik değerleri var, hem kültürel yapıları, tescilli yapıları var. Samsun’un sahili ve çok güzel plajları var. 90-100 gün süren bir sezonu var. Yaz sezonu var, yaylaları var, dağları var. Baktığınız zaman inanılmaz potansiyelleri var. Ben uçaktan çok dikkatli baktım bugün inerken. Yeşiliyle meşhur birçok Avrupa ülkesini aratmayacak derecede yoğun bir yeşillik içerisinde Samsun. Hem ovaları hem dağları hem yaylaları diye baktığımız zaman Karadeniz’de biliyorsunuz dağlardan sonra bir geniş alan bulmak zor ama Samsun’da bu alan da fazlasıyla mevcut. Biz şimdi hem bunları tanıtacağız hem bir master planı dahilinde ziyaretçilerin, turistlerin hoşça vakit geçirecekleri ortamı sağlayacağız. Uzun süre vakit geçirecekleri alanları, ziyaret edecekleri yerleri yapılandıracağız.” İfadelerini kullanmış.
Uçaktan geçerken bazı rotalarda Vezirköprü’nün de göründüğünü biliyoruz. Bakan Ersoy’un da uçağından Vezirköprü göründü mü? Merak ettiğim ilk konu bu.
Çünkü Bakan Ersoy, öncelikli olarak Belediye (burada kastedilen Samsun Büyükşehir Belediyesi), milletvekilleri ve Valilik ile birlikte hazırlanacak plan dahilinde turizm gelirlerinin artırılacağını söylemiş.
Açıkçası özellikle Belediye’nin içinde olduğu bir planlamadan sadece Büyükşehir Belediyesi’nin kar ettiğini, bölge halkının sadece seyretmek durumunda kaldığını Şahinkaya Kanyonu’ndan biliyoruz.
Milletvekillerinin Vezirköprü’yü sadece seçim önlerinde hatırladıklarını da.
Valilik çalışmaları için genelleme yapmak doğru olmaz, işin başındaki Vali’nin bakış açısına göre olumlu ya da olumsuz şekilde gelişebilir.
Bildiğimiz bir konu daha var ki, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Kunduz başta olmak üzere gerek Oymaağaç gibi çok önemli bir kazı alanına sahip gerekse şehir merkezi de dahil ilçenin her tarafında günlerce turist gezdirebileceğiniz seçenekleri olan bir ilçe.
Son yıllarda yapılan otellerin ve Vezirsuyu olarak yapılan bölgenin de turizme oldukça önemli katkısı olduğunu biliyoruz.
Bakan Ersoy’un dikkatleri çektiği bir konu daha var ki, Vezirköprü’nün en büyük eksiği de bu. Ersoy’un “Mesela hiç farkında olmayan değerlerini de çok iyi anlatılması gerekiyor. Bunun başında gastronomi geliyor.” İfadesi Vezirköprü için elindekini kullanmasını bilmeyen bir şaşkınlık değil de nedir?
Vezirköprü turizmden gelir elde edebilir. Ancak turizmden nasıl para kazanabileceğini iyi planlaması gerek.
Bugüne kadar kendimiz ya da Samsun’daki idarecilerimizle bu şansımız olmadı.
Bundan sonra Bakanlık seviyesinde yapılan bu yol gösteriminden pay kapabilecek miyiz? Göreceğiz.

Share
201 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...