logo

Taşımalı Eğitim topluma sıkıntı veriyor..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’de eğitim bir türlü bitmeyen sıkıntılardan olmuştur.
Bu sıkıntıların üzerine eklenen Taşımalı Eğitim uygulamasının hemen her açıdan öğrencileri ve toplumu kötü etkilediği iddiaları özellikle eğitim camiası içinde boy gösteriyor.
Tabi, özellikle taşıma üzerinden dönen paranın boyutu düşünülürse, itirazların sessizce sürmesi normalleşiyor.
Bir eğitimci dostumuz şöyle aktarıyor;
Erken saatte okula gelmek zorunda kalan öğrencilerin yanında, bir de erken saatte okuldan çıkıp servis kalkma saatini bekleyen öğrenciler var.
Erken okula gidilmesi özellikle küçük yaştaki çocuklarımız için sıkıntı yaratıyor.
Erken saatte dersi biten öğrencilerin servis kalkma saatine kadar boş durmaları ise maalesef toplumsal ahlak anlamında sıkıntı yaratan olaylarla daha sık karşılaşılmasına yol açıyor.
Gençlik çağındaki çocuklarımız, bu boş saatlerde birbirlerine etki de ederek bazı kötü alışkanlıkların yolunun açılmasını sağlıyor.
Eğer taşıma işi devam edecekse; okullarda dersi biten öğrencilerin dışarı bırakılmadan bir nevi etüt saati olarak kullanılabilecek alanlar yaratılması sağlanabilir.
Eğitimdeki başarısı yerlerde sürünene, Vezirköprü için böyle bir imkan yaratılması eminiz ki, başarıyı da yükseltecektir.
Değerlendirilebilecek bir öneri gibi geldiği için yer vermek istedim. Hemen herkesin konuştuğu ama yukarıya duyurulamayan bir sıkıntı çünkü taşımalı eğitim.
Turizm adına Belediye’ye
Bir öneriyi de Belediye için tekrarlamak isterim.
Özellikle Derici Malikanesini MÜZE haline getirerek ilçe turizmi için çok önemli bir eksikliği gideren Vezirköprü Belediyesi, Çukur Çeşme Meydanındaki boşluğu da turizme katabilir.
Sokak Sağlıklaştırması da yapılan bu bölgedeki evlerden birinin kafeterya ve hediyelik eşya satışı yapılan bir dükkan haline getirilmesi ziyaretçiler için iyi olacaktır.
Vezirköprü turu atan misafirlerin merkezdeki son durağı gibi olan MÜZE çıkışında insanlar yorulmuş ve susamış oluyorlar. Burada hem soluklanıp, hem de küçük hediyelikler bulabilecekleri bir alan yaratılabilir.
Bu iş, yap-işlet-devret modeliyle kiralayıp, ya da mülk sahiplerinden birilerinin teşvik edilmesiyle de yapılabilir.
Her ne şekilde olursa olsun, bir yandan Vezirköprü’de gittikçe boşalan bir bölgenin yeniden filizlenmesi için de önemli bir adım olacak bir yandan da turizm için çok önemli bir boşluğu daha dolduracaktır.

Share
820 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...