logo

Tartışmalar sürecek gibi..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

İdarecilerimiz “kullandık, miadı doldu, bırakıp başka yere gidelim” derken, ben eskiyen yerlerin kıymetini artıracak ve kullanıma yeniden kazandırılacak projeler
geliştirilmesinden yanayım.

Yeni yıla hızlı girdik diyebiliriz.
Önce Valilikteki yılın ilk toplantısında Karma OSB kuruluşu ile ilgili olan bilgiyi almıştık.
Hemen ardından Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin eski binalarının da içinde bulunduğu yaklaşık 12 dönümlük arazisiyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devrinin ve bu arsaya TOKİ yapılmasının iptalinin haberini öğrendik.
Edinilen bilgiye göre; arsa yeniden Hazine’ye devredilmişti.
Bununla birlikte işin başlangıcından beri konuşulan “arsanın Hükümet Konağı olarak kullanılması için çalışıldığı” haberlerinin gittikçe daha güçlenerek karşımıza gelmesiydi.
Bunu duyar duymaz Öğretmenevi ve Belediye’den sonra Hükümet Konağı’nın da taşınmasının Vezirköprü’nün uzun zamandır kullanılan çarşısının büyük yara alacağı üzerine de konuşmalar başladı.
Bir tarafta ‘Vezirköprü büyüyor’ sözünü büyüsüne kapılarak gelişmeyi yaygınlaşan mücavir alanda arayanlar, diğer yanda gelişmekten yana olmayanlar gibi bir hale doğru gidiyoruz.
İlçe nüfusunun artış göstermediği, yakın dönemde de gösteremeyeceğini göz önüne alarak ben ikinci tarafa yakın olanlardanım.
İlçenin giderek yaygınlaşmasının şehircilik açısından da doğru olmadığını düşünüyorum.
En önemli iki argümanımın ilki bu kadar uzağa konuşlanan devlet daireleri, daha doğrusu halkın daha fazla kullanmak zorunda olduğu kamu binaları ile trafiğini olumsuz etkileyecektir. İlçede herkes bir şekilde araç kullanmak zorunda kalacak ve bu hem trafiği olumsuz etkileyecek, hem de vatandaşa maddi olarak negatif yansıyacaktır.
İkincisi ise, Vezirköprü’de eski mahalleler Toprakkale, Mehmet Paşa, Tikenli, Abdulgani, Değirmenbaşı, Çayırbaşı, Tabakhane, Nalbantlı’nın bir kısmı, Yeni Mahalle mezbelelik olarak dururken, idareciler bu alanların gelişmesi ve güzelleşmesi için hiçbir çalışma ve gayret göstermezken kafalarındaki “Yeni Vezirköprü alanı” için çalışmaları.
Terk edilmiş bir görüntü veren, (hata bir örneği de çarşının ortasında bulunan) yıkılmış veya yıkılmak üzere olan binaların, boş duran evlerin yarattığı çirkin ve fakir görüntünün Sokak Sağlıklaştırma’da olduğu gibi ön yüzü boyalı bir Vezirköprü haline dönderilmesi gibi geliyor bana.
Binaları taşımaya çalışanlarla belki de en büyük ortak noktamız da bu.
Ancak idarecilerimiz “kullandık, miadı doldu, bırakıp başka yere gidelim” derken, ben eskiyen yerlerin kıymetini artıracak ve kullanıma yeniden kazandırılacak projeler geliştirilmesinden yanayım.
Vezirköprü gerek halkın gerekse kamunun elindeki metruk binalarla dolu.
Eski hastane yalnız değil. Yıllardır arsa niteliği ile otopark olarak kullanılan İlçe Tarım Müdürlüğü de hemen yanımızda duruyor.
Otopark demişken, konu üzerine konuşurken bir dostumuz ekledi:
“Madem Öğretmenevi’nden sonra, Belediye ve Hükümet Konağı’nı da taşıyacaklar; Otopark’ı kime yapıyorlar? Zaten merkezde bir otopark ihtiyacı kalmaz ki?”

Share
529 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Vezirköprü turizmi gelişmelidir

    23 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizde son yıllarda neredeyse giderilen yatak sıkıntısının biraz daha gelişmesi gereken gastronomisiyle birleştirilip elimizdekilerin reklamını doğru yaptıktan sonra bölgenin ciddi turistik merkezlerinden biri olmaması için hiçbir neden yok oysa. Şehirlere yukarıdan bakmak herkes için bir alışkanlıktır. Fırsatını bulanlar yüksek yerlerden yaşadıkları ya da ziyaret ettikleri yerlere çıkıp şehrin görüntüsünü seyrederler. Deniz olsun olmasın bu her yerleşim yerinde yapılan bir etkinliktir. Vezirköprü'nün de yukarıdan bakılacak merkezdek...
  • Ailelerin Özellikleri

    20 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    -Her aile kendine özgüdür. Aile üyelerinin kişilik özellikleri, karşılaştıkları sorunlar, gelecek planları gibi birçok özellik aileyi özel kılar. -Her aile değişim geçirir. Bazen bu değişim ailedeki bireylerin yaşa bağlı özellikleri dolayısıyla olur bazen de çeşitli olaylar aileyi değiştirir. -Aile sadece aile üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Ailenin içinde; *İletişim *Birlikte zaman geçirme *Yaşamı sürdürmek için temel ihtiyaçları karşılama *Bireysel farklılıkları kabullenme *İşbirliği *Maneviyat *Takdir etme, gibi aileyi sağl...
  • Çocuklardaki Korkular

    19 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Korku her duygu gibi sağlıklı olan tehlikeyi hissettiren böylece vücudumuza savaş ya da kaç tepkisini verdiren işlevsel bir duygudur. Korku hayatımızın her döneminde olsa da çocukluk çağı korkularında çocuğun korkuyla nasıl başa çıkacağını bilemediği bir durum söz konusudur. Bu şu nedenden kaynaklanır: Çocuklukta düşünme becerileri henüz gelişmemiştir. Fark etmişsinizdir bu yüzden çocuklar hemen hemen her şeye inanır. Bu nedenle anne baba ya da öğretmen değil sadece, herkesin bir çocuğun korku durumunda nasıl davranacağını bilmesi gerekir. Çünk...
  • Karma OSB için geç kalıyoruz..

    16 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söyleyebiliriz. "Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için ilçemizin önde gelen yöneticileri yanlarına Samsun'dan siyasetçi ve diğer yöneticileri de alarak Ankara'ya gitmişler. Burada gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapan ekip Vezirköprü OSB'ye dev yatırımlarla geri dönmüşler. Bu çalışmaların yapılmasından sonra Vezirköprü OSB...