logo

Tamamlanan projeler konuşuldu…

Tamamlanan projeler konuşuldu…

Belediye Meclisi’nde gündem dışı konuşmalarda değerlendirmeler yapıldı.

Tamamlanan projeler konuşuldu…

Vezirköprü Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını pazartesi günü gerçekleştirdi.
Toplantıdan önce gündeme ilişkin değerlendirme Belediye Meclisi’ndeki Grup Başkanvekilleri tarafından yapıldı.
Son olarak Başkan Gül değerlendirmelerini yaparak bir yıllık süreci anlattı.

Vezirköprü Belediye Meclisi toplantısında ilk sözü alan Ak Parti Grubu adına Halil İbrahim Doğan:
– Türkiye gündemi yoğun bir süreçten geçti. Ramazanın son günlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yolsuzluklardan dolayı tutuklanmasıyla birlikte Türkiye değişik bir atmosfere girdi. İlk defa yolsuzlukla itham edilen birinin savunulduğu bir süreci yaşamış olduk. Önce diplomasının iptal edilmesi ki, kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde özel bir üniversiteden İstanbul Üniversitesine geçiş yaparak diploma almasıyla birlikte başlayan ve ondan sonra da yolsuzlukla itham edilip gözaltına alını bir süreci birlikte yaşamış olduk. Bu süreçte de şunu gördük; kendisini savunan CHP’nin bu gözaltı yapılan Belediye Başkanının yolsuzluk yapmadığını iddia edemediler. Türkiye ve siyaset adına farklı yerlere eğilmeyecek partimizin ve Cumhurbaşkanımızın içinde olmadığı CHP’lilerin vermiş oldukları beyanatlarla şikayetlerle bir sürecin işlediğini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız da bunu dile getirdi. “Biz değil siz şikayet ettiniz.” dedi. Devlet de gereğini yaptı. Herkes hukuk karşısında cezasını suçsuzsa da bunu ortaya çıkaracaktır. İnşallah bir an önce sonuçlanır.
Vezirköprü gündemi de yoğun geçti. Basına yansıdığı için birkaç konuyu dile getirmek istiyoruz. Kunduz’daki 19. Güreşlerimizi düzenleyeceğiz. Vezirköprü ve çevresinin tanıtımı adına büyük bir organizasyon olacak. Güreşlerin bu günlere gelemsinde katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Bu sene yapılan çalışmalarla Halit Doğan’ın da katkılarıyla 3 günlük lig güreşlerine döndü. Burada yaptıkları kulis çalışmalarıyla onaylattıran Başkanımız Murat Gül’e de teşekkür ediyorum.
Tarım İlçe binası benim İlçe Başkanlığım döneminde yıkılmıştı. Milletvekilimiz Tülay Bakır ile yeninde yapılması için mesai harcamıştık. Benden sonra İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Kurt’ta mesai harcadı. Vezirköprü’de İlçe Tarım binası olmaması üzüntü vericiydi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm partilerin (CHP hariç, onlar hayır dedi) oyuyla yapılmasına karar verildi.
Her zaman gündemde olan otopark sıkıntımız. Burada da, Büyükşehir’in almış olduğu karar vardı. Mekanik otopark yapılacaktı. Ancak mekanik otopark kullanışlı olmuyordu. Halit Başkanımız, standart otoparka çevirdi. Otoparkın proje aşaması başlamış oldu. Burada bir meydanda oluşacak. Vezirköprü’de şu anda bir meydan yok. Başkanımız Murat Gül’e de bu üç proje için teşekkür ediyorum. Bir yıllık çalışmaların Vezirköprü için başarılı olduğunu düşünüyorum. dedi.

Yeniden Refah Partisi grubu adına Mehmet Kurt:
– Yaklaşık bir yıldır görev yapıyoruz. Yapıcı muhalefet yapmaya çalıştık, İlçe adına yapılacak güzel işlere destek verdik. İnşallah Organize Sanayi ve Küçük Sanayi hayata geçecek. Kunduz güreşlerinin buraya gelmesi Türkiye’de de gündeme geldi. Şimdiden Vezirköprü konuşulmaya başlandı. Lige girince puan için daha güzel güreşler seyredeceğiz. Turizm katkısı vereceğine inanıyorum.
Tarım İlçe Hizmet binası ile ilgili çok mücadele ettik. Şu anda kullanılan yer Vezirköprü’ye yakışmıyor. Samsun’un hayvancılıkta en fazla sayıya sahip olan ilçesine güzel mekanlar gerekiyor. Arkadaşımız, olmuş gibi nitelendiriyor ama Halit Doğan beye Meclis yetkisi verdik, inşallah sözde kalmaz ve hayata geçer.
Otopark konusunda Büyükşehri Belediye Başkanımıza yetki verdik. İmar değişikliği gerekiyordu. CHP’li arkadaşlar, “yüzde 15’lik imar niye %5 ile sınırlandırıyorsunuz” diye itiraz etmişlerdi. Biz konuyu arkadaşlar anlattık, onlar da oy verdiler. Meclisten oy birliği ile geçti. Tek katlı otoparkın Vezirköprü’nün ihtiyacını karşılamayacağına inanıyoruz. Mutlaka 3 kat ve üzerinde vizyonlu bir proje olsun. Halkın beklentisi bizden Vezirköprü’ye güzel projeler kazandırılmasıdır. Dedi.
Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül:
– Güreşler CW Enerji ve İlçe Tarım Müdürlüğü binasını sürecinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bir yılımızı doldurmuş olacağız. Fena bir süreç atlatmadık. İleride daha verimli ve faydalı işler yaparız. Dün seçimlerde ezeli rekabet vardı, seçimden sonra ebedi dostluk sürecini başlattık. Demokrasiye yakışan bir süreç yürüttüğümüzü düşünüyorum.
Güreşlerimiz lige alınarak somutlaştı. Tarihi belirlendi. 8-9-10 Ağustos’ta güreşlerimiz devam edecek. Büyükşehirle birlikte götüreceğiz.
Ülke gündemindeki İstanbul Büyükşehir Belediye başkanına yapılan soruşturma konusunda üzüldüğümüz ve doğru bulmadığımız, benim kınadığım kendi Türk Mallarımıza boykot yapılması. Suç isnadı var, vatandaş sokaklara dökülüyor. Bazen yasal eylemleri aşan işler yapılıyor. Bunlar doğru işler değil. Burası bir hukuk devleti. Somut verilere istinaden CHP tarafından ya da bu oluşlumu destekleyen oluşumlar, “bu adamlar bunu yapmamış” diye bir dönüşleri yok. Cumhurbaşkanımıza benzetmeye çalışanlar var ama durum böyle değil. Bizim Cumhurbaşkanımız hırsızlıkla, yolsuzlukla anılmadı. İfadelerine yer verdi.

Ali SEZGİN- VATANDAŞ

Share
122 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?