logo

SORULARA CEVAP VERME SORUMLULUĞU DUYMAYAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ!…


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vezirköprü Kabalı mahallesinde ahşap tarihi camii ve camii evi arsasının borç karşılığı maliye hazinesine satılmasına karar alıp maliye hazinesine kakalanan camii ve ev arsası için sorular havada kaldı.
CHP Vezirköprü İlçe Başkanı konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesine şu soruları sormuştu;
1-Kabalı mahallesinde bulunan ahşap camii arsası ile birlikte, camii evinin arsası da dahil borç karşılığı maliye hazinesine satıldığı öğrenilmiştir.
2-Böyle bir camii ve ev Kabalı mahallesinde bulunmamaktadır.
3-Bu tarife uyan camii Kaplancık mahallesinde bulunmakta ev arsası ise Kaplancık mahallesinde bulunmadığı iddia edilmektedir.
4-O zaman satılan camii Kabalı mahallesinde değil de Kaplancık mahallesinde midir?
5-Satıldığı bildirilen bu gayrimenkullerin değerini kim ya da kimler belirlemiştir?
6-Bu gayrimenkuller kaç lira borç karşılığı satılmıştır?
Bu sorular “Vatandaş Gazetesi”nde de haber olarak yer almıştır.
Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu tür uygulamalarına cevap vermeme özgürlüğü mü vardır?
Bu tür uygulamaları oy aldığı seçmene açıklamak zorunda değil midir?
Cevap alıncaya kadar biz basın olarak halk adına sormaya devam edeceğiz!…

VAY ŞU İSLAM ÜLKELERİNİN YÖNETİCİLERİNİN HALİNE !..
Geçen hafta televizyon ve yazılı basında boy boy resimler.
Katar Emiri ailesinin Ege bölgesindeki tatil şöleni.
Bir gemi, sanki ege denizinde yüzen bir saray, üç kamyonla Katar’dan taşınan 3000 valiz ve tatil eşyaları. Çocukların dadıları, hizmetçiler, korumalar vs.vs..
Afrika ülkelerinde açlıktan ölen insanlar, bebeler. Bir tarafta servetlerinin miktarı ve eşlerinin sayıları belli olmayan kral, emir ve şeyhler!..
Bunlar gerçekten İslam mı (?), bunların İslam olduğunu savunmaya kalkarsak İslam yara alır. Ateizm, deizm artar işte böyle!…
BİR SORU DAHA
İslam’da, Hristiyanlarda olduğu gibi resmi kıyafet var mıdır?
İslamın peygamberi, o mütevazı, muazzez resul hiç resmi kıyafet giymiş midir?
Başta Hazreti Ömer ve Hazreti Ali olmak üzere halifeler resmi kıyafet, dini sembol kullanmışlar mıdır?
Başta imamı azam hazretleri olmak üzere dört büyük mezhebin imamları resmi dini kıyafet kullanmışlar mıdır?
Peygamberimiz, sahabeler, mezhep imamlarımız bugün Diyanet İşleri Başkanının çelişkili fetvaları ve beyaz cübbeyi sel bölgesinde çamur etmesine ne derlerdi acaba?!…
Yazık halimize. İslam dünyasının bunlara seyirci kalması ne acı…

Share
293 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...