logo

Sınav yapılmaması kimin hatası?..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

23 Kasım 2016

title_banagoreGeçen hafta gazetemiz sütunlarında yer alan KPSS sınavı gibi, üniversite sınavı gibi sınavların ilçemizde neden yapılmadığı haberi gerçekten çok tepki aldı.
İlçemiz siyasetçilerinin başarısı (!) olarak görünen bu sınavlar için dışarıya gidilmesi zorunluluğu hemen her hane için onulmaz bir olay haline gelmiş.
Zaten ekonomik olarak sıkıntılı günler geçirilirken, bir sınav için, iş bulma umudu için sınava girmek zorunda olanlar Havza ve Kavak başta olmak üzere pek çok bölgeye akın ettiler.
Hafta sonu yolların kalabalığını, insanların yollarda ve sınav merkezlerini bulmaktaki sıkıntılarını sizler de dinlemişsinizdir.
(Ayrıca Havza-Vezirköprü arasındaki yola serilen malzemenin halkı soktuğu sıkıntı da var. Sigorta şirketlerini, fazlaca cam masrafına sokacağı için kızdıracak şekilde dökülen malzemenin kırdığı camlar için, şikayet edenlerin de buradan seslerini duyurmuş olalım.)
Peki neden sınavlar Vezirköprü’de yapılamıyor?
Bu kadar zamandır yazılıp çizildi, söylendi, şikayetler edildi.
Doğrusu ya, işi üzerine alan kimsenin olduğu da maalesef görülemedi.
Bir genç pazar akşamı şu tespiti yapıyordu:
“18 bin kişilik Kavak sınav merkezi olmuş, Vezirköprü’de bir hareket yok”
Bunu duyunca düşündüm.
Vezirköprü’nün milletvekili olmamasının etkisi olmuş olabilir miydi?
Kavaklı milletvekili Hasan Basri Kurt milletvekili olduktan sonra seçim bölgesine böyle bir güzellik yapmak için uğraşmış olabilir miydi?
Eğer böyleyse, Vezirköprü öncelikle neden vekili olmadığını sorgulamalı.
Sonra da, sadece seçim önlerinde ilçeye gelerek oy isteyen vekillerine bunu sormaya cesaret etmeliler.
Eğer bu teori doğru değilse, yine bu vekillerimizden hiç olmazsa biri konuyu üzerine vazife alarak, bu ilçe halkına cevap vermeli.
Orta öğretim kurumlarında girilebilen bu sınavlar için Vezirköprü’den bir başvuru ya da girişim olup olmadığı da ayrı bir soru işareti?
Ancak, bu soruya muhatap olacak kimsenin bile bulunmadığı bir Vezirköprü..
Not: Geçen hafta ‘DOKAP Toplantısına neden katılmadınız?’ başlıklı yazımıza cevap verenlere teşekkür ederim. Cevapları, özelde kalsın dedikleri için yayınlamayacağım. Ancak, cevap vermeyenler için, sorumuz canlılığını koruyacak.

Share
2166 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...