Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan “İç Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında, Samsun il sınırı içerisinde bulunan 10 gölete toplam 120.000 adet pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Su ürünleri kaynaklarının korunması, su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanarak gelecek nesillere miras olarak bırakılması, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla, Samsun sınırları içerisinde bulunan 10 adet göl ve gölete toplam 120.000 adet pullu sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Göl ve göletlerimizin balıklandırılması hakkında değerlendirmelerde bulunan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Vekili Bayram Ay; “Projenin, su kaynaklarının korunarak su ürünlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi ve gelecek nesillere aktarılması hedefiyle göl, gölet ve barajlarda bu çalışmaları yürütüyoruz.”dedi.
Göl ve göletlere bırakılan balık yavrularının ağırlığının ortalama 4-5 gram olduğunu ifade eden Ay, “Yavruların birkaç yıl içerisinde asgari avlanabilir büyüklüğe ulaşacağını belirterek, balıkçılığımızın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olacağını, tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulmasının, balıklara en az bir kez üremeleri imkânı tanınmasının sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.
Amatör balık avcılığının da kuralları olduğunu belirten Ay, amatör balıkçıların 4/2 numaralı Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine riayet etmesi gerektiğini belirtti.
BENZER HABERLER