Son Dakika
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun’da sosyal yardım alan hane sayısının her yıl yükseldiğini belirterek ekonomi politikalarının Türkiye’deki insanları devamlı olarak yoksulluk sarmalına sürüklediğini belirtti.
Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun’da sosyal yardım alan hane sayısının her yıl yükseldiğini belirterek ekonomi politikalarının Türkiye’deki insanları devamlı olarak yoksulluk sarmalına sürüklediğini belirtti.
Mehmet Karaman yaptığı yazılı basın açıklamasında, sosyal yardımların bir çözüm değil, kötü yönetimin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, “Samsun’da 2024 yılında 207 Bin 465 haneye toplamda 2 milyar 23 milyon 754 bin TL yardım yapılmış. Samsun’un nüfusu yaklaşık 1 milyon 377 bin kişi. 207 bin 465 haneye yardım yapıldıysa ve her hanede ortalama 3 kişinin yaşadığını varsayarsak, bu yardımlardan yaklaşık 622 bin 395 kişi faydalanmış demektir. Yani Samsun nüfusunun yaklaşık %45.2’sinin bu yardımlara muhtaç hale geldiğini görüyoruz. Samsun gibi hava, kara, deniz ve demir yolu gibi imkanlara sahip, Çarşamba ve Bafra ovasının ortasında bulunan bu bereketli topraklarda insanımızın kıt imkanlarla hayatını idame ettirmek zorunda bırakılmasına anlam veremiyoruz. Doğrusu övündükleri bu sosyal yardım rakamları bir başarı hikâyesi değil, Samsun’umuzun ve ülkemizin içine sürüklendiği ekonomik çıkmazın acı bir göstergesidir.” İfadelerini kullandı.
Sosyal Yardım Değil, Adil Paylaşım
Karaman, Milli Görüş’ün ekonomi anlayışının adil paylaşım ve üretim odaklı olduğunu belirterek, “Bugün sosyal yardımları bir lütuf gibi sunan iktidar, aslında kendi yanlış politikalarını örtbas etmeye çalışıyor. Çünkü, bir ülkede sosyal yardıma muhtaç insan sayısı azalmıyorsa bu, ekonominin iflas ettiğinin bir göstergesidir. Refahı tabana yaymak yerine sürekli sosyal yardımları artırmak bir çözüm değildir. İnsanlarımız iş, aş ve üretim istiyor; yardıma muhtaç bırakılmayı değil” dedi.
İsraf Ekonomisine Son Vereceğiz
İsraf düzeninin ülkenin kaynaklarını heba ettiğini belirten Karaman, “Bir yanda lüks makam araçları, gereksiz harcamalar, israf ve faiz ödemeleri, diğer yanda sosyal yardıma muhtaç bırakılan milyonlar var. Kaynakları doğru kullanırsak, Samsun’un ve ülkemizin tüm insanlarını huzur ve refah içinde yaşatabiliriz. Vatandaşlarımız yardımlarla değil, kendi kazançlarıyla onurlu bir şekilde yaşayacak” açıklamasını yaptı.
Murat AKBAŞ – VATANDAŞ
BENZER HABERLER