logo

RAMAZAN BAYRAMI


Hüseyin Şengün
huseyinsengun55@hotmail.com

Saygıdeğer Vatandaş Okuyucuları;

Mübarek ramazan ayımız bitti bir bayram mevsimine daha kavuştuk. 3 Haziran pazartesi günü biz mümin ve Müslümanların bayramı ramazan bayramıdır. Cenabı hak cümlemizi böyle sağlıkla mutlulukla yüce bayramlara kavuşmayı nasip etsin.
Cenabı hak bizi ve mükevvenatı yoktan var eden sayısız nimetler bahşeden yüce rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun ki ramazanımızı iman kuran rıza gölgeleri altında yaşamış yanık gönüllerimize cennet serinliği getiren ve bir ilahi ziyafet teşkil eden bayramımıza tekrar kavuşmuş bulunuyoruz. Bayram Allahın kullarının takva imtihanından başarı ile açık alınla yine onun huzuruna çıktıkları mübarek ve müşerref bir gündür.

İşte bu yüceliği içinde bugün büyük bir iş başarmanın nefis ve şeytanla yapılan mücadele de muzaffer olmanın sevincini huzur ve mutluluğunu beraberce paylaşmaktayız. Öle ise bu bayram Müslümanların hakka inananların ve kulluğu şeref sayanların yani sizlerin ve bizlerin bayramıdır.
Bugün bayram sevincimizi paylaşmak yüce Allaha bu nimetinden dolayı şükretmek kulluk görevimizi ifa emek üzere camilere gidip bayram namazımızı kılıp Allahlımıza dua edip ve şükredeceğiz. İslamın 5 esasından biri olan orucumuzu tuttuk oruç ayı olan ramazanı uğurlamaya geldik bir bakıma sevinçli ve sevilirken diğer yandan mahzunuz üzgünüz çünkü son derece değerli feyizli bereketli olan bir misafirimizi kaybetmekteyiz.
O yüzden de üzgünüz mahzunuz. Ramazan sayesinde bir ay boyunca evlerimiz bereketle doğdu umduğumuz her şeyi bulduk aradığımıza nail olduk nefislerimizi oruçla dizginledik terbiye ettik her türlü kötü hareketlerimizi bu sayede frenledik.
Allah adına onun rızasını kazandıracak rahmet ve mağfiretine mazhar kılacak ne varsa hepsini yapmaya çalıştık. Çirkin olan mümin ve Müslüman Hz. Muhammed (sav) ümmetine yakışmayan her şeyden de kaçındık. Gerçek manada insan olmanın Müslüman olmanın şuuruna erdik. Midemiz dinlendi. Ruhumuz yaratılışının gayesine uygun hareket edebilmenin huzuru ile doldu. Düşüncelerimiz duygularımız başkalaştı. Görmemizin ve işitmemizin şekli bile değişti. Gözümüz eşyaya ve bütün varlıklara ibret nazarı ile bakmaya başladı. Kulaklarımız kuran sesini vaaz ve nasihat sesini hak sesini duymaya başladı. Kısaca ramazan ve oruç sayesinde hem kendimizi hem de nice mahrumiyet içinde kıvrılan insanların dertlerini kederlerini ızdıraplarını aralamaya başladık.
Bu imkânı da buldu. Size ne mutlu ki iman hayatını fazilet ölüm ötesine hazırlanmayı saadet bildiniz. Ebedi lezzetleri fani nimetlerden üztün tuttunuz. Ahiret neşelerini kazanmak için dünya zevkül sefalarını hiçe saydınız. Sapıklık girdaplarına düşmediniz. Ahlaksızlık uçurumların yuvarlanmadınız. Azgınlık akışlarına uymadınız. Allahsızlık münkir ve müşriklik acılarını duymadınız. Fanilik yangınlarından uzak kaldınız. İlahi rahmet deryalarına daldınız. Minarelerde parlayan kandillerin tevhis ışıklarını temaşa ettiniz. Şeytani seslere itimat göstermeyip ezanları ve hayat musikisini seçtiniz. Ayaklarınız cami yollarında ebediyet izleri bıraktı. Gönülleriniz sadece fazilet kurana imana aktı. Artık bayramların nuru ilahi ziyafetlerin süruru hakkınızdır.
Sevinin Müslüman kardeşlerim Müslüman olduğunuz için oruç tutuğunuz için namaz kıldığınız için hayır ve hasenat işlediğiniz için nefis şeytanın esaretine düşmediğiniz için sevinin. Bayram edin ramazan bir takva mektebi bayram onun nurani şahadetnamesidir. Mezuniyet belgesidir. Diplomasıdır. Dünya hayatının kısa bir ramazan mevsimi bulunduğunu ve hakiki bayramın rıza ve saadet tecellileri ile açılacak ahiret günü olduğunu unutmayınız. Bayramınızı tekbirlerle tahlillerle zikrullah ile süsleyiniz.
Bayramımız hayırlara vesile olsun. Cenabı hak bizleri huzur içinde ailelerimizle çoluk çocuğumuzla huzur ve mutluluk içinde nice bayramlara kavuştursun. Geçen sene aramızda olup da bu sene ebedi ahrete intikal eden Müslüman kardeşlerimize de cenabı hak rahmeti ile muamele etsin.

Share
1744 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İlçe Tarım’ın ihalesi Başkan Doğan’a kaldı

    27 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Tarım Bakanlığı'na ait olan bir binayı neden Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını anlamamış olsam da, İlçemiz adına sevindirici gelişmenin hayata geçmesini önemserim. Kasım ayı genellikle tüm ülkede sonraki yıl için yapılacakların belirlendiği ve yapılacak işler için de bütçelere paraların altarıldığı aydır. Hem iktidar için böyledir, hem de belediyeler için.. Vezirköprü Beledyesi'nin ciddi bir artış göstererek onaylanan bütçesini geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. 658 milyon liranın üzerindeki bütçesiyle Vezirköprü Belediyesi Samsun'd...
  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...