logo

PARK KADROSU


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vezirköprü’nün ilk ve en eski parkı olan şimdiki park şehrin merkezinde eski Belediye Başkanı Abdullah DERİCİ tarafından yapılmıştır.
Eskilerde adı Belediye Parkı olarak bilinen bu parkın adı şimdilerde Köprülü Mehmet Paşa Parkı olmuştur.
Bu park yaşlıların, emeklilerin, işsizlerin ya da durumu müsait olanların sohbet alanıdır.
Herkes anlaştığı gruplarla toplanır, hoş sohbetler yaparlar.
Uzun yıllar dükkan komşum olan ayrıca da CHP’de beraber çalıştığım rahmetli Kemal KARA, rahmetli Ali DOK ile bir araya gelirdik. Sonraları aramıza başkaları da katılır, büyük gruplar oluşurdu.
Sonraları gece gruplarımız vardı. Ziya AKBAŞ, Metin ÜNAL, Faruk MORUL, Kemal AKDENİZ, Engin BİNİCİ, Halil AY.
Sonra bu gruplar bir biçimde dağıldı. Metin ÜNAL ve Halil AY öldü, Kemal AKDENİZ, Engin BİNİCİ gibi arkadaşlar Samsun’a taşındı. İbrahim GÜRBÜZ ve Baha KALAYCIOĞLU meşgaleleri gereği gruptan ayrıldı.
Bizim gündüz grubumuzda;
Kemal KARA, Muzaffer SARMUSAK, Hamza KOÇAK, Güngör FIRAT, Halit KOR, Kemal ATAK, Gazi YÜKSEL, Ali KAYALI, Haşmet BOLAT, Mustafa GÖKMEN, Ahmet İNAN bazen de değişik arkadaşlar gelirdi.
Hoş, tatlı sohbetler, tadına doyulmaz espriler.
Kemal KARA geçen yıl aramızdan ayrıldı. Yerini oğlu Ahmet KARA aldı.
Gruptan Muzaffer SARMUSAK, rahmetli Kemal KARA’nın karşıtı görüşler savunur; Kemal KARA’yı sinirlendirirdi.
Kemal KARA aramızdan ayrılınca Muzaffer’e takılırdık, Kemal abiyi sinirlendire sinirlendire aramızdan ayırdın derdik. Geçtiğimiz haftalarda Muzaffer SARMUSAK’da aramızdan ayrıldı. Ne diyelim. Allah rahmet eylesin.
Böylece gruptan bir kişi daha eksildi.
Grup şimdilerde, Haşmet BOLAT, Güngör FIRAT, Ahmet KARA, Kemal ATAK, Hamza KOÇAK, Gazi YÜKSEL, Halit KOR olarak grubun daimileri.
Mustafa GÖKMEN ve ben de geçici olarak Samsun’ dayız.
Parkta güzel sohbetlerini devam ettiren canım dostlarımıza sağlıklı, hoş sohbetli yaşam dilerim. Kalbimiz ve gönlümüz emin olun ki sizlerle.

CEVAP BEKLİYORUZ

Bilindiği gibi Samsun Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclis kararı ile Vezirköprü Kabalı Mahallesi eski tarihi cami ve cami evi arsasını sattığını bildirmişti.
Kabalı mahallesinde böyle eski tarihi bir cami ve cami evi arsası bulunmadığını, böyle tarihi bir caminin Kaplancık’ ta bulunduğunu, cami evi arsasının ise Kaplancık’ ta da bulunmadığını, çeşitli kez dile getirdik.
Büyükşehir Belediyesinin cami ve ev arsasının hangi mahallede olduğunu, kaç paraya sattığını iki satır yazı ile açıklama lütfunda bulunması çok mu zor?…

Share
327 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...