Son Dakika
Vezirköprü’nün ilk ve en eski parkı olan şimdiki park şehrin merkezinde eski Belediye Başkanı Abdullah DERİCİ tarafından yapılmıştır.
Eskilerde adı Belediye Parkı olarak bilinen bu parkın adı şimdilerde Köprülü Mehmet Paşa Parkı olmuştur.
Bu park yaşlıların, emeklilerin, işsizlerin ya da durumu müsait olanların sohbet alanıdır.
Herkes anlaştığı gruplarla toplanır, hoş sohbetler yaparlar.
Uzun yıllar dükkan komşum olan ayrıca da CHP’de beraber çalıştığım rahmetli Kemal KARA, rahmetli Ali DOK ile bir araya gelirdik. Sonraları aramıza başkaları da katılır, büyük gruplar oluşurdu.
Sonraları gece gruplarımız vardı. Ziya AKBAŞ, Metin ÜNAL, Faruk MORUL, Kemal AKDENİZ, Engin BİNİCİ, Halil AY.
Sonra bu gruplar bir biçimde dağıldı. Metin ÜNAL ve Halil AY öldü, Kemal AKDENİZ, Engin BİNİCİ gibi arkadaşlar Samsun’a taşındı. İbrahim GÜRBÜZ ve Baha KALAYCIOĞLU meşgaleleri gereği gruptan ayrıldı.
Bizim gündüz grubumuzda;
Kemal KARA, Muzaffer SARMUSAK, Hamza KOÇAK, Güngör FIRAT, Halit KOR, Kemal ATAK, Gazi YÜKSEL, Ali KAYALI, Haşmet BOLAT, Mustafa GÖKMEN, Ahmet İNAN bazen de değişik arkadaşlar gelirdi.
Hoş, tatlı sohbetler, tadına doyulmaz espriler.
Kemal KARA geçen yıl aramızdan ayrıldı. Yerini oğlu Ahmet KARA aldı.
Gruptan Muzaffer SARMUSAK, rahmetli Kemal KARA’nın karşıtı görüşler savunur; Kemal KARA’yı sinirlendirirdi.
Kemal KARA aramızdan ayrılınca Muzaffer’e takılırdık, Kemal abiyi sinirlendire sinirlendire aramızdan ayırdın derdik. Geçtiğimiz haftalarda Muzaffer SARMUSAK’da aramızdan ayrıldı. Ne diyelim. Allah rahmet eylesin.
Böylece gruptan bir kişi daha eksildi.
Grup şimdilerde, Haşmet BOLAT, Güngör FIRAT, Ahmet KARA, Kemal ATAK, Hamza KOÇAK, Gazi YÜKSEL, Halit KOR olarak grubun daimileri.
Mustafa GÖKMEN ve ben de geçici olarak Samsun’ dayız.
Parkta güzel sohbetlerini devam ettiren canım dostlarımıza sağlıklı, hoş sohbetli yaşam dilerim. Kalbimiz ve gönlümüz emin olun ki sizlerle.
CEVAP BEKLİYORUZ
Bilindiği gibi Samsun Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclis kararı ile Vezirköprü Kabalı Mahallesi eski tarihi cami ve cami evi arsasını sattığını bildirmişti.
Kabalı mahallesinde böyle eski tarihi bir cami ve cami evi arsası bulunmadığını, böyle tarihi bir caminin Kaplancık’ ta bulunduğunu, cami evi arsasının ise Kaplancık’ ta da bulunmadığını, çeşitli kez dile getirdik.
Büyükşehir Belediyesinin cami ve ev arsasının hangi mahallede olduğunu, kaç paraya sattığını iki satır yazı ile açıklama lütfunda bulunması çok mu zor?…
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
23 Kasım 2024 Köşe Yazıları
20 Kasım 2024 Köşe Yazıları
17 Kasım 2024 Köşe Yazıları
09 Kasım 2024 Köşe Yazıları