logo

KURTULUŞ HEP BİRLİKTE


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Duruçay Sulama Barajı bundan 20 yıl önce Ak Parti iktidarının ilk yılında, zamanın Devlet Bakanı Abdüllatif ŞENER tarafından hizmete açılmıştı.
20 yıldır sulama kanalları yapılıp bu güne kadar halkın hizmetine sunulamayan barajdan, geçen yıllarda kısmen bazı köylere hizmet vermeye başlanmıştı.
20 yıl sonra 13 köye daha su verilerek nihayet barajdan yararlanılmaya başlanmıştır.
Barajın yapımı önceki iktidarlar zamanında planlanıp inşa edilmiş, hizmete hazır hale getirilmiş olduğu halde 20 yıl su kanalları yapılarak halkın hizmetine sunulamaması bir acizlik değil midir?
20 yıl sonra da hizmete girse, gene de bir kazanımdır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

UNUTULANLAR

Büyük umut ve şaşa ile temeli atılan Kunduz Gençlik Eğitim Merkezi inşaatından ne haber. Konu unutulup gitti mi?

Hani Vezirköprü-Alaçam ulaşımının yeniden açılmasının unutulduğu gibi…

Durağan-Vezirköprü yolunun hiç konuşulmadığı gibi…

Hani Vezirköprü’ye tren gelecekti, hani bizim halk arasında “Ne bakıyorsun öküzün trene bakması gibi” diye bir söz vardır.
Vaat edilenler yapılacak diye biz Vezirköprülüler hep böyle yıllarca kandırılacak mıyız?

Havza-Vezirköprü yolu temenni ederiz ki aynı akıbetlere uğramaz!

Geçimi tarıma dayalı Vezirköprü’de, tarımla ilgili un fabrikalarının dışında hiçbir yatırım düşünülmemesi üzücü değil mi?

Çimentonun torbasının 100 TL’ye dayandığı günümüzde, büyük kentlerde de inşaat sektörü durma noktasında. Tarımı da ihmal edersek Vezirköprü gençliği yaşamını sürdürmek için hangi çareye başvuracak?
Şimdi okurlarım, “Yahu ortalık toz duman, hayatımız kaymış, sen ne ile uğraşıyorsun” diye serzenişte bulunacaklar.
Tabi sizde haklısınız sevgili okurlarım, ama şunu belirteyim ki bir köşe yazısında tüm çözüm yollarını, kurtuluş reçetelerini yazmam olanaksız.
Toplumumuz bilinçlenip aydınlandığında kurtuluşu hep birlikte bulacağız.
Savaşlardan, sömürüden, kapitalizmin ve emperyalizmin cenderesinden hep birlikte kurtulacağız.

Share
365 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...