logo

04 Ekim 2023

KARMA KARIŞIK!.


admin
vatandas1959@hotmail.com

Türkiye’de her şey birbirine karışmış, neyin nasıl olacağı, kimin sabah kalkınca halkın moralini bozacağını, hangi yumurtayı yumurtlayacağını kestirmek olanaksız.
Görsel medyaya bakarsan iç açıcı bir şey yok, yazılı medyaya bakıyorum yine aynı.
Her gün zam haberleri iyice toplumun psikolojisini bozdu.
Gazetelerin üçüncü sayfaları cinayet, soygun, fuhuş, tecavüz, boşanma ve aile dramları ile dolu.
Ülkeyi yönetenler ya da yönettiğini sananlar ehli keyf içinde sefa sürüyor. Hesap verme, yasalardan korkma endişesi yok.
Çok yeni bir örnek vereyim. Bir milletvekili “cumhurbaşkanlığının kaç aracı, kaç uçağı var, maddi değeri nedir?” diye bir soru önergesi veriyor.
Verilen yanıt çok ilginç!.
-YETERİ KADAR ARAÇ VAR-
İşte soyulan halkımız görün, Türkiye nasıl yönetiliyor?..
Ülkede siyaset bitmiş, partiler bitmiş, cumhuriyeti kuran, devleti kuran 100 yıllık Atatürk’ün partisi ne yediği belirsiz yöneticiler tarafından etkisiz hale getirilmiştir.
Şimdi ağır hastalığa yakalanmış CHP’yi ölümden kurtarmak için tedavi yöntemleri aranıyor.
Bu tedavinin Samsun ayağında da bazı tecrübeli, geçmişte başarılı il başkanlığı yapmış Av.Dr.TUFAN AKÇAGÖZ gibi değerler de var.
Sanatı sadece siyaset olan, başka mesleği olmayan, sürekli elinde kepçe keşkek kazanı karıştırır gibi Atatürk’ün partisini karıştırarak Samsun ve bazı ilçelerinde partinin kapısına kilit vurma noktasına getirenler…
Tehlikeli hastalığı bir cerrahi operasyonla kazıyıp atmadan CHP kendi olamaz.!.
Maalesef CHP kendi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi olarak yaşaması gereken bir siyasi kuruluştur.
Kısacası Türkiye gerçekten yönetilmiyor. Bütün kurumların ayarları bozuldu. Toplumun en ciddi kurumlarına bile halk güvenmiyor.
Devleti ayakta tutan üç ayak (saç ayağı), yani yasama, yürütme ve yargı ayağı bağımsız olmadıkça Türkiye adil ve yönetilir bir ülke olarak güvenilemez bir ülke olarak dünyanın da güvenini sağlayamaz.
Bu gidişle Anadolu sürekli çölleşiyor, tarım sürekli dibe vuruyor. Hayvancılık ona keza.!.
İnsanlar iyi beslenemediği, doğru dürüst bir eğitim alamadığı için düşünme duygusu (muhakeme) kabiliyeti maalesef yok.
Doğrusunu söylemek gerekirse benim de kafam karma karışık.

Share
302 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...