logo

KAMU BİNALARI


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vezirköprü’de bana göre yanlış yapılaşma, hem yerleşim yerleri hem de kamu hizmet binalarının Havza yoluna doğru uzanması sonucunu getirmiştir.
Bunun sonucu olarak tarihi ilçenin merkezi sürekli kan kaybetmekte, ilçe esnafı sıkıntılar çekmektedir.
Biz, bir zamanlar Vezirköprü il olsun diye yazıp çiziyorduk. Vezirköprü halkı da Vezirköprü’nün il olabileceğine inanmıştı.
Vezirköprülüler il olma inançlarını kaybetti. Biz de bu iddiamızdan vazgeçtik. Bunu gören Vezirköprü halkı belki Havza il olur da Vezirköprü Havza’ya bağlanırsa diye ha bire Havza’ya doğru yaklaşıyor.
Kamu binalarının da bu güzergâha taşınması ya da taşınmaya hazırlanması bizim bu görüşlerimizi destekliyor sanırım.
Şimdi bir umutla Vezirköprü’yü yöneten çok değerli yöneticilerimize âcizane bir çağrıda bulunmak istiyorum.
“Eskisini yık, yenisini yap” politikasından vazgeçilse;
Halen sağlık müdürlüğü olarak hizmet veren eski tekel binası eski hastane binasına taşınsa, tarım yöresi olan ilçemizin üreticiye hizmet verecek binası yok. Yakın zamanda da yapılması umudu yok.
Sağlık müdürlüğünden boşalacak eski tekel binasına da Tarım İlçe Müdürlüğü taşınsa, hem devlet “yık yap” masrafından kurtulur. Hem de ilçe merkezi canlılık kazanır.
Geçmişten beri anlamadığım bir konu da “sokak sağlıklaştırılması” adı altında sokaklardaki metruk binalara harcanan para, bu da bana tam bir israf gibi geliyor.
Bunlara para harcanacağına, ilçenin güzelim tarım alanları imara açılarak lüzumsuz genişlemeye yol açarak ilçeyi büyük bir köy haline getirme yerine değişik bir sistem uygulanamaz mıydı?
Mesela; savaş kalıntısı gibi olan binaların büyük çoğunluğu metruk halde olanların yerine müteahhitlere kolaylık sağlanarak, kentsel dönüşümden faydalanarak mahalleler yenilenemez miydi?
Usanmadan yazıyorum. Ne yazık ki rüzgâr gibi geçip gidiyor.
Uçakla Vezirköprü’yü yukarıdan gözlemleyen birisi Vezirköprü’de 300 bin kişi yaşıyor sanır.
Vezirköprü’nün eski mahalleleri afet görmüş ya da savaş kalıntısı gibi.
İlçeyi gezen yabancı birisi ilçenin bu metruk mahallelerde insan yaşamadığını sanır!
Bir de merkezi caddelerde şahıslar tarafından yıkılan bina enkazları haftalarca, aylarca duruyor. Çirkin görüntüler, ilçedeki en duyarsız kişileri bile rahatsız ediyor.
Sahipsizliğin bu kadarı da biraz fazla!
Seçimleri boş verin, falan milletvekili olacak(?), bunların Vezirköprü için hiçbir anlamı yok.
Vezirköprü için yöneticilerde dâhil kenetlenmeliyiz…

Share
850 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+2 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...