logo

Kabineye Yılmaz sürprizi mi?

Kabineye Yılmaz sürprizi mi?

Yapılacağı konuşulan kabine değişikliğinde Samsun Milletvekili Yusuf ZiyaYılmaz’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na getirilebileceği belirtiliyor.

Seçim sonrasında gündeme gelen kabine değişikliği ile ilgili yeni bir iddia ulusal basında yer aldı. Kabine değişikliğinin çok konuşulduğu bu günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevini yürüten Abdulkadir Uraloğlu’nun yerine Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın getirileceği ileri sürüldü.
Kabinedeki görev değişiminin Haziran ayında olabileceği ileri sürülürken Abdulkadir Uraloğlu’nun da görevden alınacak bakanlardan biri olduğu haberi siyasi kulislere yansıyor.
Abdulkadir Uraloğlu’ndan boşalacak koltuğa ise en güçlü aday olarak Samsun Milletvekili ve partinin eski yerel yönetimler başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın oturacağı belirtiliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yerel seçimlerin ardından parti kongresindeki yaptığı konuşmada hem parti yönetiminde hem de kabinede önemli değişiklikler yapılacağının sinyalini verdiği kulislerde yer almıştı.
Siyasi kulislere göre, kabinedeki değişimde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın değişebileceği işaret ediliyor.
Öte yandan kabineye milletvekili olan kişilerden transfer yapılamayacağı, gerekçe olarak da “Anayasa değişikliği görüşmelerinde Meclis aritmetiğini riske atmak istenmemesi” gösterildiği belirtildi.

Ali SEZGİN – VATANDAŞ

Share
315 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?