logo

HÜLASA İŞLER KARIŞIK


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Ülke olarak bir türlü felah bulmuyoruz. Bir kaç yıl ülkemizde ve ülkemiz çevresinde olup bitenlere bakınca insan ister istemez moral bozukluğuna ve hayal kırıklığına uğruyor.
Güneydoğuda yıllardır süren PKK ile mücadele başlı başına ülkemizin büyük bir sorunu olmaya devam ediyor.
Suriye’deki iç savaşın yok yere ülkemizin sorunu haline getirilmesi ve Suriye’ye üç büyük hareket düzenlenmesi.
Bunlarla ilgili olarak ABD, Rusya, Mısır ve İran’la yaşanan sorunlarımız.
Yunanistan’la 18 adalar sorunumuz ve gelen Kıbrıs sorunumuz.
En son Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş konumu doğrudan Türkiye’yi ilgilendiren konular.
Son olarak güneydoğuda 7 şehit verdiğimiz uçak kazası.
Tüm bunların yanında bir doğa olayı olan depremler ve sel felaketleri.
Siyaseti geren çoklu baro yasası, işçilerin kıdem tazminatı, 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan paraların durumu ve FETÖ tartışmaları ile karartılan TV ekranları ve tutuklu basın mensupları.
Vezirköprü gündemindeki trafik düzenlemesi, her yağmurdan sonra bulanık akan Vezirköprü içme suyu.
Tamir edilip yakılan, tekrar yanan ve tekrar yeniden yapılan Taşhan’ın üç yıl sonra Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından açılışı yapılırken konuşmanın yankıları.
Bir türlü tamamlanıp açılışı yapılamayan, Mustafa DEMİR’in rezaleti olan yeni hastanenin bir türlü açılamayışı.
Yarım kalan yatırımlar; mesela kışın yüzme havuzuna dönüşen Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi yapılacak mı(?…) soru işaretleri.
Havza-Vezirköprü yolu gerçekten yapılacak mı?
Vezirköprü-Durağan yolunu artık ters yazacağız, yani Vezirköprü-Durağan değil,

Durağan-Vezirköprü yolu olarak yazacağız.
Neden böyle yazıyorsunuz (?…) diye sorarsanız, Durağan-Vezirköprü yolu olarak yazarsak belki Boyabat’ta çalışkan milletvekili Sayın Nazım MAVİŞ ve Boyabat’lı İçişleri Bakan Yardımcısı yola sahip çıkar diye umuyorum.
Biz, Durağan-Vezirköprü yolunun büyük paralar harcanarak otoban olmasını beklemiyoruz.
Basit virajlar, bazı alt yapılar yapılarak biraz ıslah edilmesi ve yola uçma tehlikesi bulunan bazı kayaların yarattığı tehlikelerin asgari ölçülere indirilmesi bile büyük bir rahatlık ve güven sağlayacaktır.
Yoksa bu yoksulluk döneminde bu yola devletin iki-üç milyar gibi bir para aktaramayacağını kabul ediyoruz.
Ayrıca harcama bir yıllık bütçeden de yapılacak değil, en az beş-altı yıllık bir zamana yayılacaktır. Beş-altı yıllık sürede de iki-üç milyar harcanamaz mı?…
Hülasa işler karışık ve hepsinde soru işareti…

Share
326 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...