logo

HER TARAF FELAKETLE BOĞUŞURKEN


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Dünyanın her tarafı CORONA denen musibetle boğuşurken sağduyulu, mutedil, insan sevgisiyle dolu ve insancıl kararlar alacak devlet adamları tarafından yönetilmesi gereken dünyaya yön veren büyük devletlerin yöneticilerini ibretle seyrediyoruz.
ABD’yi Trump denen, aklının başında olup olmadığı teyyide muhtaç bir kişi yönetiyor.
Rusya’yı Putin yönetiyor. Hakkında soru işaretleri var.
Fransa’yı Macron yönetiyor. Bu yöneticilerin gerçekten iyi niyetlerinden ben şahsen şüphe duyuyorum.
ABD Başkanı’nın “Corona hastalarına dezenfektan içirilsin” tezi ne ile izah edilir?…
Ülkemizin değerlendirilmesine gelince durum daha da farklı.
Tüm dünyanın başına bela olan pandemi musibeti ile uğraşırken bir de yaşanan deprem gerçeği yaşıyoruz. Ayrıca Azerbaycan, Suriye, Libya, Akdeniz, Kıbrıs gibi ağır dış ve sınır sorunlarımızın yanı sıra bir de 40 yıldır yaşadığımız binlerce can kaybımıza (Şehit vermemize) neden olan terör sorunu yaşıyoruz.
Hâl böyleyken çözümü kendi elimizde olan depremlerde yıkımı ve can kaybını en aza indirmek için hiç bir harcama yapmayan, bu konulara ayrılan maddi kaynakları acil olmayan yerlerde israfça kullanmaya devam ediyoruz.
Bilim ve devlet aklını dışarıda tutarak her şeyi şahsi ve siyasi çıkar amaçlı hoyratça kullanmak, insan ve yurt severlikle ne kadar bağdaşır?
– “Halk her söylenene inanır” inancı ile halkı aldatmaya devam etmek hangi inançla bağdaşır?
Şu tezi son İzmir depreminden sonra çok sayıda bilim insanı da dillendirmeye başladı. Bunu ben şahsen âcizane yıllardır dillendirdiğim halde Anadolu’dan çıkan bir cılız ses olarak kalıyordu. O da şu;
Rant uğruna yatırımların başta İstanbul olmak üzere hep batı illerine yapılması bu ülkenin her bakımdan felaketi olacaktır.
Bu nedenle Anadolu’nun orta merkezlerinde sanayileşme, okullaşma, üniversite hastaneleri dahil sağlıkta ve tarımda cazibeli merkezler meydana getirerek batıya göçü engelleyerek gelişmiş illerin yükünü azaltmak yöneticinin asıl amacı olmalıdır.
Bunların hiç birisi yapılmaz değildir. Ancak yurt severlik, insan severlik ve bazı uygulamalar bir siyasi tercih sorunudur!…
Yazımın başında da belirttiğim gibi, dünya ve ülkemiz savaş, corona, terör ve deprem gibi vahim olaylarla boğuşurken biz Vezirköprü sorunlarının çözümüne kilitleniyoruz ama bir arpa boyu yol alamıyoruz.
Yıllardır bir hastaneyi bile önceki yılların başında, geçen yılın başında, bu yılın bir kısmında açmayı başaramadık. Doğrusu ya (Şu gazetelerde hep yalan yazıyor!..)
Havza – Vezirköprü yolu yapıldı, sıra Vezirköprü – Durağan yolunda, artık bu kış kamyonlar, tırlar Göğem Beli yokuşunun eziyetini çekmez. Emeği geçenleri kutlarım.
Vezirköprü – Gümüşhacıköy, Vezirköprü – Osmancık, Vezirköprü – Alaçam, Vezirköprü – Bafra yolu da yapılırsa garibim Vezirköprü yarı açık cezaevi olmaktan da kurtulur!…
Yazık bu ülkenin, bu ilçenin halkına.
Bir türlü sorgulamayı, kendine çıkış yolu bulmayı beceremiyor.

Share
305 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...