logo

HER ŞEYİN GÜZEL OLMASI


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Bütün şehir yasası ile büyükşehir olan yerlerde mülki amirleri ile Belediye başkanlıkları arasında büyük bir yetki ve görev değişiklikleri yapıldı.
Bütün şehir yasasının uygulanışından önce örneğin; Vezirköprü’de Belediye başkanı sadece ilçe merkezi sınırları içindeki yapılacaklardan (güvenlik, milli eğitim ve sağlık hariç) sorumluyken,
İlçe Kaymakamı Vezirköprü’nün 142 köy ve bu köylere bağlı (köylerde dahil) 361 yerleşim merkezinden, bu merkezlerin, yol, su, elektrik gibi her türlü işleri ile ilgilenmek zorundaydı.
Sanırım çok kaymakam Vezirköprü’nün birçok köyünü görüp tanımadan ilçeden ayrılmıştır.
361 yerleşim merkezinin Milli Eğitim, Sağlık ve güvenlik konuları dışında Bütün Şehir yasası ile Kaymakamların hiçbir görevi kalmamıştır.
Bütün Şehir yasası ile mahalle statüsü alan köyler, mezralar, yaylalar, köy meraları, köylerde yapılacak yapılaşma, tavuk kümesleri de dahil Belediyelerin sorumluluğuna verilmiştir.
Örneğin; Vezirköprü Belediye başkanı günlük yüzlerce telefona cevap verirken, randevusuz onlarca vatandaşı kabul edip görüşürken işlerini de (evrak imzası dahil) aksatmamaktadır.
O zaman iddiaları soralım!..
İlçe Kaymakamı neden ayaküstü bile iki dakikalık görüşme isteyenlere “randevu alıp gelsinler” diye görüşme kabul etmez?..
Basit bir şey arz edecektir zavallı vatandaş makama, ama randevusu olmadığı için kapıdan dönecektir.
Ne yazık ki buna yerel gazeteciler de dahildir.
Başka iddiaları da acizane sıralayalım.
Bazı okul müdürü ve öğretmenlerin başarı ve üstün başarı belgeleri zamanın da imzalanmayıp mağduriyetlere neden olmuş mudur?..
Bazı okul müdürlerinin “Rotasyon” atamalarında işine yarayacak bu üstün başarı belgeleri zamanın da işleme konmadığı için gerçekten mağduriyetlerine neden olmuş mudur?..
Yine iddialara göre ilçe milli eğitimde kargaşa ve şikayetler olduğu söylentileri doğru mudur?
Yukarı da açıklamaya çalıştığım gibi o kadar işin ve yükün altında çalışan Belediye de bunlar yaşanmıyor da, mülkü idare de neden yaşanıyor?..
Bu olanları araştırmak için TV’de “Neyse O” programının yapımcısı gazeteci dostum İsmail Saymaz’ın ekibini çağırmak istedim. Ancak, şimdilik gerek görmedim.
Ben; 79 yaşında, oturmak için bir dairesi ve emekli maaşından başka hiçbir varlığı olmayan bir insanım.
Hiçbir çıkar ilişkim, art niyetim olamaz tüm amacım ilçemizin iyi yönetilmesi, güzel şeylerin olmasını diliyorum.
Olumsuzluklar bizleri sadece üzer.
Ünlü şair Can Yücel bir şiirinin sonunda söyler;
-İşlerin en kötüsünü yaptım.
-Ne yaptım bilir misiniz?.
-Tuttum insanları sevdim…
Bizde sadece insanları severiz. Kötü niyetimiz olamaz!..

Share
419 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...