logo

Her kamu kurumu aynı


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Geçen hafta kaleme aldığım “Tarım Nasıl Gelişecek?” başlıklı yazıma bir çok okurumdan olumlu geri dönüşler oldu.
İlçe Tarım Müdürlüğü’nün küçük binasında az sayıda personelle çalışmasının Vezirköprü’deki tarımın gelişmesini desteklemeyeceğini söyleyen okurlarımız, diğer müdürlüklerin de aynı durumda olduğunu kaydettiler.
Ne zaman özellikle Hükümet Konağı’ndaki nüfus, tapu, malmüdürlüğü gibi yerlerde işi olanların da aynı kaderle karşlılaştığını belirttiler.
İlçemizde yer sıkıntısı buralar için de aşılamadı.
Buralarda çalışan memurlar da İlçe Tarım Müdürlüğü’nde olduğu gibi üst üste çalışmak zorunda kalıyorlar.
Yine aynı şekilde Samsun’un en büyük ilçelerinden olan Vezirköprü’de işlem sayısının fazla olmasına rağmen çalışan sayısının diğer ilçelerle oranlandığında az olması buralarda çalışanların verimliliğini düşürüyor.
Oysa yıllarca Hükümet Konağı’nın içinden bir Milli Eğitim’in ya da bir Malmüdürlüğü’nün ayrı yere taşınmasıyla ciddi bir rahatlama sağlanacaktır.
İlçe Milli Eğitim ayrı bir binaya taşınırsa belki halkın gelip gitmekte zorluk çektiği Halk Eğitimi Merkezi de daha kolay ulaşılabilir bir yere gelir.
Atatürk Ortaokulu’nun eski binasının, okulun yeni binasına taşınmasından sonra boşalmasıyla, buraya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınacağı, hatta bir Rehberlik Araştırma Merkezi’nin buraya açılması talebinde bulunulacağı konuşuluyordu.
(Rehberlik Araştırma Merkezi Vezirköprü’nün unutulan taleplerinden birisidir. Adem Arslan’ın kaymakamlığı zamanında talepte bulunulmuş, ancak yer sıkıntısı sebebiyle açılamamıştı. Vezirköprü’de özellikle engelli öğrencilerimizin rapor alabilmeleri için halen Havza’ya gitmeleri gerekiyor.)
Gördüğümüz kadarıyla bu konuşulan işler de lafta kaldı.
Ayrıca okurlarımızdan bazıları, her yerde FETÖ dolayısıyla el konulan yerlerin devlette başka işler için kullanıldığını hatırlatarak “Vezirköprü’de de bu yola da gidilerek devlet dairelerinde rahatlama sağlanamaz mı?” diye soruyorlar.
Öyle ya da böyle; bir şekilde ilçedeki devlet dairelerinde üst üste çalışılmasının önüne geçmek gerekir.
Her konuda geç kalan Vezirköprü için İlçe idaresi, hem çalışanların hem de halkın daha rahat hizmet alıp vermesi için konuya el atmalıdır.

Share
909 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...