logo

HALKIN MUTLULUĞU, REFAHI


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Siyasiler halkın oyları ile seçildikten sonra göreve başlarken TBMM kürsüsünden Büyük Türk Milleti önünde;
-“Halkın mutluluğu, refahı ve huzuru için çalışacağıma namusum, şerefim üzerine” diye yemin ederler.
Aynı yemini Bakan atananlar ile Cumhurbaşkanı’ da yapar.
Peki, haddim olmayarak %99’unun müslüman olduğunu söylediğimiz kamuoyuna soruyorum. Bizi yönetenler bu yeminlerine uyuyor mu?
Yemin metninde olduğu gibi, tarafsız olarak halkın mutluluğu, refahı ve huzuru için çalışıyorlar mı(?) Bunu Müslüman olduğuna inandığım kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Ülkeyi yönettiklerini söyleyen seçtiklerimiz, akşam sabah TV’lerde, meydanlarda birbirlerine akıl almaz hakaretamiz sözler sarf ederken Büyük Türk Milleti önünde ettikleri yemine mi uyduklarını sanıyorlar acaba?!!..
TV’ler, haberlere başladığı zaman ya televizyonları kapatıyoruz ya da çocuklar etkilenmesinler diye çocukları televizyonlardan uzaklaştırıyoruz.
Gönül ister ki seçtiklerimiz, yeminlerini hatırlasınlar, kendilerini seçenleri abdal yerine koyup akıllarımızla alay etmesinler. Bu ülke nasıl refah, mutluluk ve huzura erer. İnsan gibi bunu tartışsınlar.
Bu çalışmaları yaparken halkın arasına ayrılık ve kin tohumları saçarak toplumu birbirine düşürmesinler.
Bu toplumun çocukları sizlerin saçtığı kin ve düşmanlık tohumlarına hiç kulak asmadan hem komşuluk ilişkilerinde kardeşçe birbirleri ile kucak kucağa yaşamlarını sürdürmektedir.
Askerde, terör peşinde, savaşta, barışta, tarlada, pazarda kardeşçe birbirlerine sahip çıkmaktadırlar.
Komşuluk hukukunu, kardeşlik ve birbirine sahip çıkma hukukunu bu ulusun çocukları sizlerin ekmeye çalıştığı tüm ayrıştırıcı tohumlara rağmen yaşatacaktır.
Sizler, yanlışları bırakıp halkın mutluluğu, refahı ve huzuru için ettiğiniz tarafsızlık yemininizi anımsayın, bu asil Türk Milleti tarafsızlık içinde görev yapın, yoksa bu millet size hakkını helal etmez!

OSMAN MUŞTA

Sevgili dostum, akrabam Osman MUŞTA’nın annesi Zahide Halamızı geçen hafta Çarşamba günü toprağa verdik.
Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum.

Share
509 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...