logo

HA ŞU ARKADAŞTAN BİR EKSİK TUTTUM


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Yerel gazeteleri her hafta merakla bekliyorum, çıkar çıkmaz da okuyorum. Genç köşe yazarlarımız öyle güzel köşe yazıları yazıyorlar, bazen manifesto gibi döktürüyorlar ki, köşe yazısı yerine makale gibi yazıyorlar. Doğrusunu söylemem gerekirse kıskanıyorum diyebilirim.
Ne ise; fazla da abartmayalım. Bu yazarları bir gün olur da eleştirmek zorunda kalırsam zorlanırım sonra.
Derken aklıma geldi; 1990’lı yıllardı. Bir gün köşe yazımda gazetenin sahibi rahmetli Vefai abiyi eleştirmiştim.
Vefai abi beni telefonla aradı “İhsan sen beni mi eleştiriyorsun” dedi .
-“Evet, abi eleştiriyorum, gazetenin sahibi olunca eleştirilmez mi?” dedim. Vefai abi cevap vermeden iyi günler dileyip telefonu kapattı.
Doğrusu ya, ben o hafta yazımın gazeteye çıkmayacağını bekliyordum, o zaman gazete pazar tarihi ile pazartesi piyasaya çıkıyordu.
Merakla “VATANDAŞ” ı aldım. O büyük insan kendisini eleştirdiğim yazının noktasına, virgülüne dokunmadan köşemde her zamanki gibi yayınlamıştı.
Daha sonra kendisi ile bu konuyu konuştuğumuzda şöyle demişti;
-“Bu köşe senin, ben ne yazacağına karışmam. Bir başka şey söyleyeyim; Vatandaş Gazetesinin sahibi benim ama, bu gazete kamunun, kendisini Vezirköprü’ye adamış bir gazetedir” dedi.
-“Sizden isteğim, yazılarınız buram buram Vezirköprü koksun” diye eklemişti.
Hep Vezirköprü konularında okurlarımız sıkılmaya başladı. Onun için ara sıra konuları değiştiriyoruz. Vefai abi bizi bağışlar herhalde !…
Geçen hafta yerel gazetelerin gündemi yol ve milli eğitim müdürünün görevden alınmasıydı. Ben milli eğitim müdürünü soyadından dolayı Ak parti samsun milletvekilinin yakını sanıyordum, yanılmışım.
Sayın müdür kimin fincancı katırlarını ürküttü, yoksa faydalı çalışmalarını mı beğenmediler. Hepsi birer soru işareti.?…?…
Yol’un ihalesi 14 Mayıs’ta mı yapılacakmış, geçin bunları, zaten yol değil, genişletme!..
FIKRA
Deliler hastanesinin müdürü, delileri toplamış “sizi hacı yapacağım”, deliler sevinmiş. “Nasıl olacak” demişler.
Müdür, delileri dışarı çıkarmış, “binanın etrafında dönerek tavaf yapacaksınız”, deliler başlamış dönmeye.
Dön Allah dön, işin sonu yok.
Deliler dönmeyi bırakıp müdürün odasının penceresinden başlamışlar müdürü taşlamaya, müdürün kafa göz kan içinde, müdür; “ne oluyor, (?) durun” diye bağırmaya başlamış.
Deliler; “müdür bey, tavaf bitti, şeytan taşlamaya başladık”.

Bir de ramazan fıkrası ile yazımızı sonlandıralım.
Ramazan bayramı günü avareler köy ortasında birbirlerine soruyorlarmış, sen ramazan orucunu tam tuttun mu, falan.
Biri diğerine sormuş ;
-“Sen kaç oruç tuttun?”
O biri cevap vermiş;
-Hastaydım, bir oruç tutabildim.
Köşede oturan Bektaşi’ye sormuşlar;
-“Erenler sen kaç oruç tuttun ?”
Bektaşi yanıtlamış.
-Şu bir oruç tutan arkadaştan bir gün eksik tuttum.”

Share
429 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...