logo

GEÇMİŞ KAYMAKAMLAR


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vefai abinin (Tek’er) 13 Ekim 1996 tarihli Vatandaş gazetesinin “20 yıl önce Vezirköprü” başlığı altında yayımlanan zamanın kaymakamı sayın Tayyar Şaşmaz’la yaptığı bir röportaj beni geçmiş ve bugünün yöneticilerini değerlendirmeye götürdü.

-Bir süre önce Samsun Valisi Yüksel Çavuşoğlu ile birlikte ilçemize gelen 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Çakır, kız meslek eski binasını inceledi.

Ancak, buraya 6-7 milyar harcayacağımıza bir, iki yıl içinde bitecek yeni binamıza bu masraf yapar, ilk blokta yüksek okulu açarız, hatta bina tamamen bittiğinde burada fakülte açmayı bile düşünmekteyiz.

TAYYAR ŞAŞMAZ

Kaymakam Tayyar Şaşmaz şu değerlendirmelerde bulunuyor Vefai Tek’er’e;

İlçemizin genç kaymakamı Tayyar Şaşmaz’la Havza dönüşü ilçemiz sorunlarını görüşüyoruz, Şaşmaz’ın ilginç proje tasarıları var Vezirköprü için…

Hem iyi bir insan olan rektörün görüşünü hem projelerini anlatıyor.

Şaşmaz;

-Bizim Vezirköprü’nün 110 bin insanı için kapımız herkese açık, bunu halka yönelik memlekete hizmet görevi olarak kabul ediyoruz. Devlet bizi kaymakamlığını yaptığımız Vezirköprü’ye hizmet için çalıştırıyor maaş veriyor. İstiyoruz ki çalışmamız rutin işlerden ibaret kalmasın, kalıcı bir şeyler bırakalım, şu memlekete “ Sayın Şaşmaz devlet adamlığı örneği sergilemeye çalışmıştır.

SAYIN EROL KARAÖMEROĞLU

Bir vatandaşın çocuğu kalp arızalı doğar. Vatandaş parasızlıktan çocuğunun tedavisi için gittiği yerlerde yüklüce masraf söylerler.

Vatandaş parasızlıktan tedaviyi geciktirince çocuğun yaşamı tehlikeye girer.

İstanbul’da başvurduğu fakülte yetkilileri “Avrupa’dan gelecek parçanın bedelini ödemeden aleti takamayız” derler.

Vatandaş bunalmış, son umut olarak bana geldi. Sordum kaymakama müracaat ettiniz mi(?)”Hayır etmedik” dediler.

Vatandaşı aldım. Hemen Karaömeroğlu’na müracaat ettik, olayı anlattık, Erol Bey bize çıkıştı. Neden bu kadar geciktiniz(?), biz burada neciyiz(?), bizim kapımız açık değil mi(?), koymuyorlar mı görevliler(?)” dedi.

Hemen İstanbul’daki fakülte hastanesinin başhekimini telefonla aradı. Konuyu anlattı, zaten başhekim konuyu bildiğini söyledi.

Kaymakam Erol Bey başhekime “İşlemler tamamlanıp gerekli masrafı üç gün içinde hastanenin hesabına yatırılacak” dedi.

Başhekim kabul etmek istemedi, kaymakam Karaömeroğlu başhekime “Hocam ben devletin kaymakamıyım. Ne kadar masraf çıkarsa faturayı faksla bildirin, bu çocuk ölürse altında kalırsınız!”.. dedi.

Bunun üzerine  çocuğun hemen ameliyata alındığı bildirildi.!..

Bunlarda kaymakamdı. Cemaat karargahlarında zaman öldürenlerde kaymakam ne diyelim?. O cemaat bir gün sizi sokar.

İMAMLAR

Bazı imamların vaaz’ından zevk alıyorum. Bütün imamlar siyaset yapmadan böyle dinin gereğini halka anlatsalar. Toplumda bir kaynaşma olur. Yalnız milli bayramları es geçmek niye(?).

Halbuki milli bayramların derinliklerini bilecek durumdalar.!..

Share
999 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...