logo

Duyarlı Olmaya Gerek Var..


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

23 Kasım 2016

title_comertceZaman zaman yazarız. Gazeteci olmak, hem de küçük bir ilçede yerel gazeteci olmak çok zor.!..
Çevrene bakıyorsun, sorunlar, sorumlu olup, sorumluluğun gereğini getirmeyenler hepsi tanıdık, hepsi ile bir biçimde ilişkileriniz var.
Alıyorsun kalemi elinize bir takım gerekçeleri yazmak, olumlu-olumsuz bazı olayları kamuoyu ile paylaşmak istiyorsunuz.
Gazetecinin görevi muhalif olmaktır. Olumsuz olanları kamuoyu ile paylaşmak, bu olumsuzluklara ilgililerin dikkatini çekmek, kamuoyunun da duyarlılığını sağlamaktır.
Olup bitenleri, olması gerekenleri kamuoyu ile paylaşmaktır.
Bu hafta çıkacak gazetede köşe yazısını yazmak için aldın kalemi eline, ya laf olsun diye köşeni “lak-lukla” dolduracaksın ya da bir takım sorumluları görevlerini yerine getirmedikleri için eleştireceksin.!..
Gazetelerin bu köşelerinde yazı yazıyoruz diye bu köşeler bizim babamızın malı değil ki, bu köşeler kamunundur. Öyleyse kamunun haklarını, sessiz toplumun sesini duyuracağız bu köşelerde;
İşte o zaman kalemimizden çıkan sözler ister istemez bir takım insanları ilgilendiriyor.
O zaman söylediklerimiz bu insanları okşuyorsa senden iyisi yok, eğer aleyhlerine bir şeyler yazarsan senden kötüsü yok.!..
Bizim kalemimizde kimse art niyet aramasın. Geçen günlerde bir dostumuz sosyal medyada yazdığı bir notta şöyle diyor.
Mealen yazıyorum “Kaymakamın görevi sokaklarda, dükkanlarda çoluk-çocukla dedi kodu yapmak değildir” diyor.
İyi ya bizde farklı bir şey yazmıyoruz zaten,
Peki soruyorum. İlçenin tarımı ile turizmi ile ilgili çok önemli bir toplantı yapılıyor.
Bu toplantıda ilçenin kaymakamı yok, Tarım ilçe müdürü yok, Ticaret odası başkanı yok, Ziraat odası başkanı yok, yok oğlu yok, kim var bu toplantıda(?).. Sadece belediye başkanı Sadık Edis var.
Peki, tekrar soruyorum, bu ilçe sadece Sadık EDİS’in mi?..
Şimdi böyle bir yazı yazdığım ve böyle bir soru sorduğum için bazıları beni Sadık Edis’ci olarak eleştiriye tutacaklardır.
Hayır kardeşim ben gördüğümü, inandığımı bu köşede kamu oyu ile paylaşıyorum.
Benim gönlüm şunu istiyor;
-Bu ilçenin kaymakamı, Belediye başkanı, ticaret odası başkanı, tüm demokratik kitle örgütleri, ilçenin basını ile birlikte ayda bir toplantı düzenleseler, bu toplantılara esnaftan, halkın çeşitli kesimlerinden de insanlar çağırsalar, bilen, bilmeyen herkes bu toplantılarda ilçe sorunları ile ilgili eteğindeki taşları dökse, sokak dedikodularından daha iyi olmaz mı?
Hem ilçe sorunlarında birliktelik sağlanır, sorunlarımızın çözümü yolunda adımlar atılır.
Aleyhinde yazılan yazılara kızmaya gerek yok, üzerimizdeki sorumluluğu, aldığınız görevi yerine getiriyor musunuz(?..) Getirmiyor musunuz?..
Bu soruyu kendinize sorup ona göre duyarlı olmalısınız.!..

Share
2076 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...