logo

DERLEME


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Gazetecinin görevi muhalif olmaktır. Olumsuz olanları kamuoyu ile paylaşmak, bu olumsuzluklara ilgililerin dikkatini çekmek, kamuoyunun da duyarlılığını sağlamaktır.
Olup bitenleri, olması gerekenleri kamuoyu ile paylaşmaktır.
Bıkmadan, yılmadan, usanmadan yazmaya devam edeceğiz. Çünkü; biz halkız, vatandaşız. Yani partimiz Vezirköprü’dür.
-“Vezirköprü Partisiyiz” ismini bu yazdığımız gazeteye rahmetli Vefai abi koymuştu. Biz de Vefai abiye verdiğimiz söze sadık kalarak, partiler üstü kalmaya yani Vezirköprü Partisi olmaya devam edeceğiz.
Hani rahmetli Nazım Hikmet’in;
-“Vatan çek defterleriniz,
-Vatan açlıktan gebermekse, yazın kapkara üç sütun üzerine,
Nazım Hikmet Vatan Hainliğine devam ediyor hala”
Evet, biz de her şeye rağmen “Vezirköprü Partisi” olmaya devam edeceğiz.
İşte onun için sorunları tekrar tekrar yazmaya devam edeceğiz.
Bazı dostlarımızın sandığı gibi “yazacak konu bulamadığımız” için değil, sorun çözümlenmediği için yazmaya devam edeceğiz. İşte bunun için “Kenevir” meselesini gündemde tutmaya devam edeceğiz
Şunu belirtmeliyim ki; Devlet Vezirköprü’ye kesinlikle kenevir işleme ile ilgili bir fabrika yapmayacaktır. Bafra’ya, Tekkeköy’e de yapmayacaktır.
Biliyorsunuz ki; devlet artık üretime dönük işlerde yok. Silah fabrikasını bile sattı. Kaldı ki Vezirköprü’ye kenevir fabrikası yapacak!.. Geçin bunları…
Bafra’ya ya da Tekkeköy’e kendi işadamları tesis kurabilir. Vezirköprü’de bu da olmaz!…
O zaman Vezirköprü’de yapılacak tek iş var. O da Vezirköprü sorunları ile ilgilenenler ve kenevir üreticileri Vezir-Ağaç fabrikası sahipleri ile işbirliği yaparak “kenevir” ile ilgili onlarla yardımlaşarak ek bir tesis yapılması sağlanmasıdır.
Böyle bir işbirliğine herkes katkı yapmalıdır. Hem üretici hem de Vezirköprülü akil kişiler böyle bir işbirliğine destek vermelidirler.
Aksi halde Devletten beklersek umudumuz boşa çıkar. Devlet, soğan-patates ithali yaptığı gibi “Kenevir” i de ithal eder. Partili Cumhurbaşkanımızın kafasını kızdırmayım!..
* * *
-Kayserilinin biri Amerika’ya gitmiş. Yirmi yıldan beri Amerika’da oturan hemşerisini arayıp bulmuş. Biraz lafladıktan sonra sormuş.
“Bunca yıldır burada ne iş yapıyorsun”
“Geldiğimden beri hep aynı fabrikada çalışıyorum”
-Türkiye’den gelen kızmış:
“Daha fabrikanın sahibi olamadın mı?”
-Kayserili boynunu bükmüş;
“Olamam! Ben bu fabrikanın sahibi olamam”
“Neden?”
“Fabrikanın sahibi de Kayseriliden ondan!..”

* * *

Bu haftaki yazıma birde günün sözünü yazarak noktalayayım…
-Mizahın suç kabul edildiği bir ülkede yaşamak şanssızlıktır.!..”

Share
351 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...