logo

DEĞİŞMEYEN KADER


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

1970’li yıllarda bir milletvekili dostum anlatmıştı hikayeyi ;

            Hikaye kader üzerine bir tartışmadan ortaya çıkmıştı.

            Milletvekili dostumun anlattığı hikaye şöyleydi ;

            -Çocukken bir dadımız vardı. Adı Müesser’di. Biz büyüdük, okuduk tüm kardeşler belli yerlere geldiler. Ben de Hukukçu oldum. Avukatlık yaparken milletvekili oldum. Bir gün ablam bizi yemeğe çağırdı. Ailecek ablama yemeğe gittik. Ablamın evinde ortalıkta bir kadın dolaşıyor. Hem çocukları ile ilgileniyor, hem de bizim hizmetimizi yapıyor.

            Kadın bizim dadılığımızı yapan Müesser hanıma benziyordu. Dikkatimi çekti, ablama sordum, bu hanım kim?. Ablam “bu hanım, bizim dadılığımızı yapan Müesser hanımın kızı” dedi.

            O an uzun uzun düşündüm. Kendi kendime sordum.

            -Bu nasıl kader?

            Bu uzun hikayeyi niye anlattım !!!

            Geçenlerde Göktan’la sohbet ediyoruz. Kış mevsimi nedeniyle Samsun’da kalıyorum, bu nedenle de haftalık yazılarımı gazeteye ulaştırmada sıkıntı çekiyorum.          Okurlarım “bu çağda böyle yazar mı olur?” diye kınarlar ama, maalesef ben teknoloji özürlüyüm.

            Bu nedenle de tükenmez kalemle yazıp gazeteye elden ulaştırıyorum.

            Göktan’la dertleşirken, Göktan kahkaha ile güleceğim bir laf etti.

            -“Yahu İhsan amca düşündüğün şeye bak, yazın gazeteye ulaşmadığı zaman eski yazılarından birini koyarız olur biter”  deyince ben içimden gelmeyerek bastım kahkahayı.

            İşte o zaman 1970’lerde milletvekili dostumdan dinlediğim Müesser hanımın hikayesi aklıma geldi ve sordum Göktan’a:

            “Yahu bu Vezirköprü’nün kaderi  “Müesser” hanımın kaderi gibi hep aynı.

            Onun için yazıma girişte uzun uzun Müesser hanımın hikayesini anlattım.

Bazen okurlarımız bize sorar “yahu hep aynı şeyleri yazıyorsunuz, usanmıyor musunuz?” diyorlar.

            Doğru soruyorlar ama gazetecilikte “fikri takip” vardır. Yazdığımız konularda bir değişiklik olması için bazı şeylerin değişmesi lazım.

            Geçenlerde neyin değişmediğini Göktan en iyi şekilde anlatmış köşesinde.

            Peki ben şimdi siz kıymetli okurlarıma açık açık soruyorum ;

            -Uzun yıllardan beri Vezirköprü’de ne değişti ?

KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

            19 Ocak, Vatandaş Gazetesinin kuruluş yıldönümüdür.

            Bu yıldönümünde uzun uzun yazmayı canım pek istemedi.

            3 çeyrek asıra yaklaşan “VATANDAŞ” gazetesini bugünlere getiren Vezirköprü halkına, çok kıymetli okurlarına, çalışanlarına yürekten teşekkür ederken, Kurucu Vefai TEKER ve kendisine o yıllarda büyük destek olan “Boyabat Sesi” gazetesinin kurucusu Ali SEZER’e Allahtan rahmet diliyorum.

            Ne mutlu ki onlara, bizlere güzel bir eser bırakıp gittiler.             Bir gün Vezirköprü’nün de kaderinin de değişeceği umuduyla.

Share
943 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...