logo

Değişim olur mu?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Virüslü günlerde sona yaklaşıldığının sinyalleri veriliyor.
Özellikle çarşıdaki ekonomik sıkıntı herkesi ziyadesiyle bunaltmaya başlamış görünüyor.
Bazıları bu iş bitmeyecek, farklı dalgalar halinde gidecek görüşünü ileri sürerken, bazıları bundan sonra olacak gelişmelerin ilk salgın kadar etkili olmayacağı görüşünde.
Her ne şekilde olursa olsun, dünyada dengelerin farklı hale geleceği konuşuluyor.

Dengeler de değişse, farklı özelliklerle kartlar yeninde dağıtılsa da, Vezirköprü gibi küçük, eski ve eski alışkanlıkların hüküm sürmeye devam ettiği ilçelerde değişim zor görülür.
Zor olacak değişimlerden biri de; bu güne kadar da tırnakla kazınarak alınmış bazı küçük yatırımların dışında yenilerinin eklenmesinin mümkün olmadığını gördüğümüz, yaşadığımız Vezirköprü’de yatırım hızının artmasında olacaktır.
Belki de dünyada ve Türkiye’de bahsedilen değişimler Vezirköprü’nün bu güne kadar görmediklerini görmesine, almadıklarını almasına yarar.
Vezirköprü’de en büyük gelir kapısı olan tarım ve hayvancılık için yapılmayanları düşündüğümüzde, neredeyse hayal olan sanayileşme adına atılacak adımların sürekli ötelenmesini gördüğümüzde, bacasız sanayi denen turizmin gidişindeki zorlamayı hissettiğinizde, atılmayan adımların eksikliğini atılan adımların ise yetersizliğini düşündüğünüzde değişim ilçe için belki de bir şans olacaktır.
Umarım, değişim Vezirköprü’ye olumlu sirayet eder ve bunan sonra ilçenin talihi değişir.
Vatandaştan gelen soru
Pazartesi günleri sebze pazarının kapatılması ve yerine Yuvakent’in Pazar yeri olarak kullanılmasına ilişkin vatandaşlarımızdan gelen tepkiyi aktarıyorum.
“Virüs tedbirleri kapsamında Vezirköprü Pazar Yerinde kurulan pazarın pazartesi günleri kapatılması ve bunun yerine Pazar günleri Yuvakent’te Pazar kurulması başlangıçta anlamlı geliyordu.
Bugün madem Yuvakent’te kurulan pazar pazartesi günleri kuruluyor, o zaman neden Pazar yeri kullanılmıyor da burası kullanılmaya devam ediliyor.
Yuvakent’teki pazarın kullanımının da hiç sıhhi olmadığı, maske ya da sosyal mesafe gibi kurallara uyulmadığı, giden gören herkesin malumu. Burada bir semt Pazar oluşturulmak isteniyorsa kabul ama neden Sebze Pazarı olarak yapılan alan yasak?
Umarız yetkililerin mantıklı bir açıklaması vardır.”
Elçiye zeval olmaz..

Share
482 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...