logo

Canım Çekmiyor..


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

title_comertce9 Kasım 2016

Yazılarımda uzun başlık kullanmayı pek sevmem. Onun içinde “canım çekmiyor” başlığını koydum.
Havalar Kasım’da grileşmeye başladı. Geceleri kırağı yağıyor. Bu nedenle ağaçlarda yapraklar dökülüyor. Dolayısıyla ağaçlarda da grilik başladı.
Griyi hiç sevmem. Gri görüntü sinir sistemlerimi bozar.
Tam tersime yukarı bakıyorum gri, sağa bakıyorum gri, sola bakıyorum gri.
Bu arada gazete haberlerine bakayım dedim. Bakmaz olaydım. Açtım “Vatandaş Gazetesini, çevirdim yaprağını, üçüncü sahifede Vezirköprü Ticaret Odası (TSO) başkanı Kadri Fişekçi’nin fotoğrafı, hemen haberini okudum.
– Vezirköprü TSO başkanı, Fişekçi “Ekonomi iyi, başkanlık okey” Bir espri gibi geldi. Merak ettim. Haberin devamını okudum, çok ilginç. Ünlü gazeteci Yavuz Donat Antalya’da Vezirköprü Ticaret Odası başkanı Kadri Fişekçi ile tanışır. Yavuz Donat, bölgenin ekonomisini sorar, Fişekçi “Bizim oralarda ekonomi çok iyi, pancar, buğday, ayçiçeği halkın yüzünü güldürüyor. Başkanlık için halk oylaması yapılırsa bizim oralarda ful çıkar” demiş.
Haberi okudum. Etrafımı hiçten gri görmeye başladım. Sinirlerim hiçten bozuldu.!..
Bir de bizim Göktan’a kafam takıldı. Bu manşetlik haberi önemsizmiş gibi üçüncü sahifeye saklamış, gidip sorayım dedim. O hırsımda Göktan’ı bulamadım. Sonradan da vazgeçtim.
Ticaret Odası başkanına göre, Vezirköprü göç vermiyor. Nüfusu 110 binlerden 97 binlere düşmemiş, her ay inşaatlardan düşerek ölen işçilerin cenazeleri gelmiyor(.!..)
Bunlar hep başka illerde, ilçelerde yaşanıyor.!..
Bizim ilçenin sivil toplum kuruluşlarının başkanları protokoller de bulunsunlar, makamlarda otursunlar tamam, memleket güllük gülistanlık .!..
Hele de bir ziraat odası başkanı var Allah’lık. Dostluğumuz olduğu için bazı gerçekleri yazmaya dilim varmıyor.

BELEDİYE

Kenar mahallelerin çöpleri ile çocuk bahçelerinin temizliği işlerin çokluğu nedeniyle bir süre için askıya mı alındı?..
Ne güzel çocuk bahçelerine çam fidanları dikildi. Mezarlık çamı yerine daha güzel çamlar dikilemez miydi?..
Mezarlık çamları çocuk bahçelerinde insanın ruhunu karartır da.!..
Çoktandır fıkra yazmadım, bir fıkra ile yazımı bağlayayım.
Fıkrayı Ömer İpçi anlatmıştı;

EŞEKLE-TİLKİ

İddiaya tutuşmuşlar,
Eşek demiş, ot kırmızı,
Tilki demiş, ot yeşil,
Bir türlü anlaşamamışlar. Aslan’a gitmişler,
Aslan, bu tilkiyi parçalayın, demiş.
Tilki yahu ben ot ”yeşil” dedim. Eşek ot “kırmızı” dedi. Ben haklıyım, niye beni cezalandırıyorsun (?) demiş.
Aslan, tilkiye, ben senin suçlu olduğun için değil, eşekle iddiaya girdiğin için cezalandırıyorum(.!..) demiş.

Share
2562 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...