logo

BUGÜN GİT – YARIN GEL SORUNU ÇÖZERSEN BİTER


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Geçmişte kurum amiri olan bir dostum vardı. O yıllarda teknoloji olmadığı için kamu kurumlarında işler pekte tıkır tıkır gitmezdi.
O dönemlerde bir söz o kadar ünlü olmuştu ki, köyde-kentte herkesin ağzındaydı.
“Bugün git, yarın gel.”
İşte yazımda bahsettiğim kurum amir dostum yönetimindeki personele; “Bugün git, yarın gel” demeyin.
“Şunu bilin ki, bugün çözemediğiniz sorun yarın gene size gelecek, çözemediğiniz işler yarın gene katlanarak size gelecek. Böylece çözülmeyen sorunların altında boğulursunuz” derdi.
Evet; Bu dostumun tespiti çok doğru bir saptamadır.
Şimdi yazımın başında bu uzun saptamayı niye anlattım.
Vezirköprü’de uzun yıllardır sorunlar çözülmeye çözülmeye kartopu haline gelmiş, hatta dolaşa dolaşa ninemizin dolanan çıkrık ipi haline gelmiş, öyle bir kronik haline gelmiş sorunları var ki, tedavisi yani çözümü olanaksız hale gelmiş.
Kısaca Vezirköprü sorunları her dönem iş başına gelen siyasetçinin, her dönem ilçeye atanan kaymakamın başının sorunu haline gelmiş, sorun haline gelmeye devam etmektedir.
Mesela;
2003 yılında tamamlanan Duruçay Barajı’nın sulama ağı 16 yıl sonra kısmen hizmete girmiş, ne yazık ki bu barajdan Vezirköprü’ye içme suyu alınması sağlanamamış.
Kemal KAYALIOĞLU’nun temelini tamamlayarak bıraktığı Huzurevi bilmiyorum kaç kaymakam değiştirdi.
Vezirköprü-Alaçam’ı eskisi gibi birbirine bağlayacak Şahinkaya Köprüsü artık gündemden düştü.
Havza-Vezirköprü yolu kaç bakan, kaç vali, kaç karayolları bölge müdürü değiştirdi, daha da değiştirecek?
Vezirköprü-Durağan yolunun artık lafını eden yok !..
Taa 1970’lerde gündemde olan Vezirköprü-Bafra, Vezirköprü-Osmancık yolları artık günümüzde konuşulmaz oldu.
Peki, merdiveni olmayan hastane gördünüz mü?
Hele bir “Kunduz Gençlik Kampı Eğitim Projesi” var. Tam bir Aziz NESİN’lik hikaye, ya da Nasrettin Hocalık birkaç fıkra !…
Peki kim çözecek bu sorunları ?…
Bir de masa başında hazırlanan 24 köyün arazi toplulaştırma uygulaması var.
Hadi iktidar yapmıyor ya da yanlış yapıyor. İyi de bu ilin, ilçenin muhalefeti nerede ?..
Hele bir büyük muhalefeti var ki dillere şenlik.
Milletvekili tüccar, hamamcı, Akdağ’daki su fabrikası ile meşgul.
Kısacası; muhalefet Vezirköprü Ziraat Odası kadar konulara hakim değil.
İktidar zaten savsaklamada, kısacası “Bugün git, yarın gel” politikası uyguluyor !…

Share
353 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...