logo

Biz istedik, eller aldı!…


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü Huzurevi’ni dile getireli ne kadar oldu dersiniz?
Birçoğumuzun yaşından fazla süre olmuş. 50 yıldan fazla!..
Vatandaş Gazetesi ısrarla konuyu yazmış çizmiş, unutturmamak için elinden geleni yapmış.
Aslına bakarsanız halkın içinde de karşılık bulmuş ki, bu zamana kadar unutulmamış ve Vezirköprü’nün talebi olarak ısrarla konuşulan konulardan biri olmuş.
Vezirköprü 50 yıldan fazla süredir Huzurevi isterken ne olmuş?
Komşu ilçemiz Havza siyasetçileri ağır basmış ve Huzurevi Havza’ya kaydırılmış.
Yaklaşık 25 yıl önce başlanan Huzurevi Havza’da 2000 yılında açılmış, 20 yıldır hizmet veriyor.
Aradan geçen zamanda Havza Huzurevi’nin depreme dayanıklı olmadığı yönündeki rapor olduğu açıklanmıştı. Vezirköprü’de Huzurevi’ne ihtiyaç duyulduğu raporu da buna eklenmişti.
Verilen sözler, güya takipler falan aradan epey zaman geçti.
Yaklaşık 1 yıl önce Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis ve Kaymakamı Kudret Kurnaz’ın aslında pek inanmadığımız “işin üzerinde duruyoruz” açıklaması yapılmıştı.
Duruyorlarmış..
Birçok prosedürü yerine getirerek, gerekli görüşmeleri yaparak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ‘protokol’ imzalama aşamasına kadar gelinmiş.
Geçtiğimiz hafta yeninde Huzurevi Yaptırma Derneği kurulması için adım atıldı. Sanırım bu hafta kurulmuş olacak.
Bundan sonra tıpkı daha önce hastane gibi okullar gibi birçok yatırımını kendisi yapan Vezirköprü Huzurevi’ni de kendisi yapmak için kolları sıvayacaktır.
Daha önce söylendiği gibi, “devlet bakım parası veriyor, bizim insanımız ana babasına bakar” anlayışının geçerli olmadığını gören insanımız, duyarlılığını göstererek bu Huzurevini yaptıracaktır.
Huzurevi insanların sadece karınlarını doyuran, ilaçlarını içiren, gerektiğinde temizliklerini yapan bir yer olarak algılanmamalıdır. Huzurevlerinin en önemli varlık sebepleri aynı yaş gurubundaki insanların birbirleriyle kurdukları iletişimle sosyal ihtiyaçlarını karşılamalarıdır.
Vezirköprü’nün Huzurevi hikâyesi Havza’ya kayrılması nedeniyle 30 yıl gecikmeli olarak gelecek gibi.
Bu geliş hikâyesi belki yine bizim istediğimiz ve Havza’nın ya da diğer komşu ilçelerin aldığı diğer yatırımlar için de örnek olabilir mi?
Hatırlatmakta fayda var:
Açık Cezaevi istedik; Durağan, Bafra ve Kavak aldı.
Sanayi Bölgesi dedik: Havza ve Kavak aldı.
Rehberlik araştırma Merkezi dedik; Havza aldı.
Hastane dedik; bir tek bizimki bitmedi.
Yol dedik; …..??…

Share
458 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...