Pek çoğumuzun ismini bilmediği bir sporun Short Track’ın milli takımı Samsun’dan hafta sonu gezmek için Vezirköprü’ye geldi.
Onları ağırlayan Yıldız Altınel ve Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Fişekci, İlçe adına güzel bir organizasyona imza atmışlar.
İlişki kurmak, geliştirmek ve ileriye taşımak insanlar arasında en önemli işlerden biri. Sporun içinden gelen bu isimler de bu ilişkilerin doğru olması için adım atmışlar. Vezirköprü adına teşekkür ederiz.
Organizasyon üzerine konuşurken aklıma ister istemez TURİZM ve Vezirköprü bağlantısının gelişmesi için neler yapılabileceği geliyor.
Vezirköprü’de bir süre öncesine kadar önemli altyapı eksiği olan OTEL işinin (Butik Otel, Taşhan ve son olarak Vezir Otel) çözülmesinden sonra turizmin gelişmesi için ciddi atılımlar olacağına inancım kuvvetlenmişti. Otellere tarihi binalarımızdan bir ya da birkaçını restore ederek ekleyebilir, butik hale getirilebilirdik; yapamadık.
Vezirköprü’nün etrafındaki onca tarihi ve doğal güzelliğin ortaya çıkarılmasını tanıtılmasını sağlamak için gerekli adımların bir türlü atılamadığını üzülerek izliyoruz.
Şahikaya Kanyonu’nun Turizm Bölgesi ilan edilmesinden sonraki gelişimi ve reklamı ile her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği bir yer olması, insanların Türkiye’de gezilip görülmesi gereken yerler listesinde Vezirköprü’nün de yer alması bizi heyecanlandırmış olsa da, bacasız sanayi olarak nam yapmış turizmden Vezirköprü’nün neredeyse kuruş kazanamıyor olması aynı şekilde heyecanı kırıyor.
Şahinkaya Kanyonu’na gelenlerin yol güzergâhı üzerinde oluşturulacak bir yerlerde yöresel ürünlerin satılabileceği yerlerin oluşturulması gibi işleri yapamamak bir yana (kaldı ki, kendi ürünlerini satmak için kurulan tezgahlar da kaldırıldı), Kanyon ziyaretçilerini Vezirköprü’nün merkezi başta olmak üzere diğer güzellikleriyle buluşturacak organizasyonlara yöneltememek ayrıca idare başarısızlığıdır.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin para kazanacak yerlere tesis kurması, dışındaki alanları yok sayması ne kadar doğru bir yaklaşımdır?
Vezirköprü’nün tarihi ve doğal güzelliklerinin geliri sadece Büyükşehir Belediyesi’nin mi olmalıdır?
Bu şekilde turizm gelişebilir mi?
Yöre halkının hemen tamamının bir şekilde gelir sağlamasını sağlayacak projeler üretmeyen bir Belediye, çalışmalarının ne kadar gelişeceğini düşünebilir? Bir süre sonra insanların buralardan kaçmalarının önüne geçebilir misiniz?
Bir yaz daha geçti, halen ilçe merkezinde bir turizm ofisi bile açamadık.
Oysa Vezirköprü merkezinde ve belki de en kıymetli yerinde Kaymakamlığa ait ve boş duran güzel bir binamız var. Neden burası değerlendirilmiyor?
Vezirköprü gelişecek türküsünü dinlemekten sıkıldık, artık gelişmeyi görmek Vezirköprülülerin hakkı değil mi?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
20 Kasım 2024 Köşe Yazıları
09 Kasım 2024 Köşe Yazıları
06 Kasım 2024 Köşe Yazıları
02 Kasım 2024 Köşe Yazıları