logo

AYIPTIR!


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Yaklaşık 35 yıldır Şahinkaya Barajı’nın ulaşımını zorlaştırdığı ‘suyun karşı tarafı’nı sonunda ‘Devlet’ hatırladı.
Buraya bir köprü yapılmasını, böylece yaşadığımız yüzyıla yakışmayan bir insanlık çilesinin bitirilmesi gerektiğini biz de yaklaşık 30 yıldır dile getiriyoruz.
Sonunda bir önceki seçimlerin önünde bir milletvekili adayı Hasan Basri Kurt, buraya köprü yapılmasının mümkün olmadığını söyleyince rahatladık.
Çünkü o zamana kadar gelen hiçbir siyasetçi ‘yapılmaz’ demiyor, Ankara’ya gider gitmez ilgileneceklerini söylüyorlardı. Gidince; en erken bir sonraki seçimde görebiliyorduk, bu siyasetçileri.
İçlerinde iyi niyetli olduğunu bildiğimiz (Tülay Bakır) gibi siyasetçiler olsa da, bölgede sadece kebap yemeye geldikleri söylendiğinde sinirlenen, kaçıp giden siyasetçiler ve yetkililer de vardı.
Bu kadar zamandan sonra Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte bir feribot getirerek bölge halkına ‘müjde’ veriyor.
Yapılan güzeldir, inkâr etmek olmaz.
İnkâr edilmemesi gereken önemli işlerden biri de, kar kış, soğuk sıcak, yağmur çamur, tehlike dinlemeden suyun o tarafından bu tarafına 35 yıldır insanları taşıyan ve bölgede sessizce işini yapan feribotçuların yaptıklarıdır.
Bölgedeki özellikle Vezirköprü’nün köylerindeki vatandaşlar, KÖPRÜ isteklerine devam edecekler mi, göreceğiz.
Vezirköprü sürgün yeri mi?
Kütüphaneye atanan uzman için geçtiğimiz hafta yayınlanan habere göre, daha doğrusu Bafra’da çıkan haberlere göre Vezirköprü’ye sürgün geliniyormuş.
Amacımız atanan memura karşı dikkatli olun demek değil. Eğer bir suçu varsa cezasını çeker, yoksa işine devam eder. Biz yargılamak amacında değiliz.
Dikkat çekmeye çalıştığımız Vezirköprü açısından yıllardır Samsun ve diğer ilçelerden kalkmayan “sürgün yeri Vezirköprü” algısı.
İlçemizde görev yapan memur arkadaşlarımızın hangisi buraya sürgün olarak geldi. Ya da buraya gelen hangi memur arkadaşımız arkasında adamı olmadığı için Vezirköprü’ye geldi.
Ayıptır!
Hem koskoca tarihi ilçeye ayıptır, hem burada yaşayanlara hem de görev yapmak için gelmiş insanlara ayıptır.
Bu ayıbın yıkılması için gerekli işleri yapması gereken Samsun merkezdeki anlayıştır.
Sağa sola Vezirköprü afişi asarak, Tarihi ilçemiz diye nutuklar atarak değil, icraat yaparak Vezirköprü’yü temize çıkarmak Samsun’daki üst düzey başta olmak bürokrasinin hemen ardından da siyasetçilerin görevidir.

Okuyucu Hatırlatması
Geçtiğimiz hafta bir ziyaretinde hem dostumuz hem okuyucumuz bir abimiz hatırlatma yapıyor, aktarıyoruz:
“45 günde İstanbul’a yapılan hastaneyi görüyorken, 8 yıldır bitmeyen Vezirköprü Devlet Hastanesi duruyor. Biz mi başka ülkede yaşıyoruz, yaşananlar mı doğru değil?”

Share
362 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...