logo

Aradan Sıyrılanlar..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

İlçemizde bir sanat çalıştayı düzenleniyor.
20 ressamın Vezirköprü’ye gelmesi ilçenin tanıtımı için gerçekten önemli olacaktır.
Bunu daha önce Kaymakam Ozan Balcı zamanında Fotoğrafçılar geldiğinde de görmüştük.
Bu çalışmalar ilçede ciddi bir farklılık yaşanmasına neden olurken, ilçenin dışarıda tanınması adına önemli etkinlikler olarak kendilerinden bahsettiriyor.
Ankara & Vezirköprü Platformu da aslında beklenmediği kadar önemli ve etkili işlere imza atarak, pek çok yerde var olan derneklerden birkaç adım sıyrılmayı başarıyor. İşin içine siyaset veya çıkar karıştırmadan iyi niyetle ilçelerine ne yapabileceklerini düşünen bir ekip olduklarını bu programla yine gösterdiler.
İlçede yapılan bu etkinliklerde önemli bir pay sahibi olan Vezirköprü Belediyesi’ni de atlamamak gerekir.
Geçtiğimiz hafta bir dostumuzla sohbet ediyoruz. Merzifon Belediyesi’nin kültür ve sanat alanlarında bizden daha ileride olduğunu aktarıyor.
Kültür Sanat Festivalleri olsun, bu yıl 3.sünü gerekleştirdikleri 23 Nisan Çocuk festivali olsun, ilki yapılan kitap fuarı olsun birçok alanda gerçekleştirilen etkinliklerini Vezirköprü’de yapılanlarla kıyaslıyor.
Bayramdan hemen sonra yapılacak olan Kunduz Festivali’ne geliyor laf. ‘Güreş etkinlikleri dışında ilçemize faydası dokunan bir etkinlik değil’ diyor. ‘Zaten sadece Kunduz’da yapıldığı için Vezirköprü esnafına etkisi de olmuyor’ diye ekliyor.
Oysa Kunduz Festivali sadece güreş etkinliğinden çıkarılarak ilçeye de katkı sağlayacak bir organizasyon haline getirilebilir.
Aklımıza Veziroff tarafından organize edilen off-road yarışları geliyor. Hemen arkasından da Kapaklıeşme’de düzenlenen festivaller.
İdarecilerin bakış açıları, bulundukları yerler açısından önem taşıyor. Her ne kadar ‘artık etkileri olmuyor’ dense de, Merzifon’da görev yapan eski Kaymakamımız Ozan Balcı, istendiğinde ilçelerine kazandırabileceklerini gösterircesine yaptıklarıyla ilçesini öne çıkarmayı başarıyor.
İlçemizde görev yaparken de eğitim ve kültüre verdiği önemle, bu alanlarda yaptığı/yaptırdığı çalışmalarla Vezirköprülülerin gönlünde unutulmaz bir yer tutmayı başarmıştı.
‘Büyükşehir olduk’ denirse de, yine eski kaymakamlarımızdan Adem Arslan’ı örnek olarak verebilirim. İzmir’in Bayraklı ilçesinde ürettiği projelerle sıyrılan kaymakamlardan biri.
Önemli olan yapmak istenenler ve bakış açıları.

Share
1466 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+2 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...