logo

Anlamadıklarımız..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Arazi toplulaştırma itirazlarının kastı aşacak bir hale geldiği olaylardan sonra hatırlarsanız AKP Samsun İl Başkanı ile birlikte DSİ yetkilileri Vezirköprü’den giden temsilcilerle birlikte toplantı yapmış ve önümüzdeki yıla kadar tapularını düzeltmeleri için süre tanımışlardı.
Yaklaşık 1 ay kadar önce de vatandaşlara tebliğ gönderilerek Ağustos ayına kadar tarlalarında ürün bırakmamaları istenmişti. Yani vatandaşlar tarlalarını ekecek, ancak ağustos ayından önce boşaltmış olacaklardı.
Bu anlaşmalara karşın neden geçtiğimiz hafta arazi toplulaştırma işine yeniden başlandığını anlamadım.
Daha önce Yağınözü Mahallesi sakinleri de itiraz etmişler, sonuç alamamışlar ve arazi toplulaştırma işi devam etmişti. Bugün görüştüğümüz Yağınözü sakinleri “biz toplulaştırmadan memnunuz, baştan bize böyle anlatılmamıştı” diyorlar.
Umarız ileriki zamanlarda Adatape ve diğer mahallelerden de aynı memnuniyeti duyarız.

Büyükşehir Yasasıyla birlikte köylerin tüzel kişilikleri ortadan kalkmış, köyler mahalle olmuş, köy tüzel kişiliklerine ait olan malların bir kısmı ilçe belediyesine bir kısmı da büyükşehir belediyesine devredilmişti.
Şimdi kırsal mahalle olan bu köylerimizin daha önce sahip oldukları haklar geri veriliyor. Ancak köy tüzel kişiliklerine ait olan mallar gitti.
Eskiden olduğu hale gelen köylerimizin isimlerinden (mahalle olmalarından) başka değişen neleri oldu? Anlamadım.

Vezirköprü’de trafik her zamankinden daha iyi değil. Hatta bazı bölgelerde eskisinden daha kötü durumda olduğu ortada. Buna rağmen tek yönlü yol uygulaması başta olmak üzere yapılan düzenlemelerin oturmaya başladığı ve trafiğin iyiye gittiği iddia ediliyor.
Kamyon ve traktörlerin hatta tırların saat gözetmeksizin ilçe merkezinde gezebildiği Vezirköprü’de arada sırada yapılan kontroller dışında neyin değiştiğini biz mi görmüyoruz acaba?
Tek yönlü yol uygulamasında her yola girdiğimizde karşımızdan gelen araçları gören sadece biz miyiz?
Özellikle akşam saatlerinde trafik ışıklarının bulundukları bölgelerde yaşanan uzun kuyrukların sebebini ne olarak görüyorlar, merak ediyorum?
Kısacası, yapılan bu düzenlemelerin neresinin oturmaya başladığını, hangi kuralın ilçede uygulandığı ben anlamadım.

HATIRLATMA
Yeni hastanenin kavşağında yapılan ışık düzenlemesi için de birçok olumsuz eleştiri geliyor. Bunların başında Havza istikametinden gelen yüklü büyük araçların nasıl duracağı, duramazlarsa meydana geleceklerden kimin sorumlu olacağı var.
Vatandaşlar, bu yol güzergahı boyunca mantıklı bir EDS sistemi kurulmasından yana duruyorlar.
Ayrıca Esentepe kavşağındaki trafik ışığının hiçbir yerde olmadığı kadar uzun olduğu eleştirileri de cabası.

Share
322 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuklara şaka yapmak, şakalaşmak veya mizah kullanmak

    23 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Eğlendirmek, güldürmek için söylenen söze veya yapılan davranışa şaka denir. Mizah ise sözü şakayla birlikte düşündürücü şekilde söylemektir. Hayatımızda mizaha, şakaya ihtiyacımız vardır. Çünkü eğlenmek ihtiyaçtır. Mizah hayatın zorlu taraflarında duyguları abartmaya imkan vererek rahatlamayı, konunun başka taraflarına bakabilmeyi, psikolojik olarak sağlam kalabilmeyi sağlar. Çocuk öğrenerek büyür. Öğrenmek ise sürekli bir davranış değişikliği ve yenilik getirir, bu gerçekten zordur. Sürekli öğrenen çocuk için ise duygu dengesinin sağlanmasınd...
  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Bedensel Okuryazarlık

    17 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Okuryazar olmak okuma ve yazma anlamının ötesinde bir konuyla ilgili farkındalık kazanmak anlamında kullanılır. Çeşitli alanların okuryazarlığı olabilir. Örneğin sosyal medya okuryazarlığı, finansal okuryazarlık gibi. Bu yazıda “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” sözünü referans alarak psikolojinin de beyindeki bilişsel duyuşsal ve duygusal faktörlerle ilgilenmesinden yola çıkarak bedensel okuryazarlığı konuşacağız. Beden neye ihtiyaç duyduğuna dair sinyalleri sürekli olarak beyne gönderir. Acıkmak, susamak, açık hava ihtiyacı, birileriyle k...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...