logo

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçi; “Kimseyle Rekabet Halinde Değiliz”

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçi; “Kimseyle Rekabet Halinde Değiliz”

Amasya Şeker Fabrikası basın mensuplarıyla Suluova’da bulunan fabrikasında bir araya gelerek fabrikada yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Amasya Şeker Fabrikasında gerçekleştirilen program kapsamında basın mensuplarıyla biraraya gelerek çeşitli açıklamalarda bulunan Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Genel Müdürü Cemal Sunulu; “Bu sene 1954’den bugüne kadar faaliyet göstermekte olan şirketimizde ilk defa paketleme ünitesi kuruldu. Bunu üç hat şeklinde düşündük. Bunlardan bir tanesi 1 kiloluk, bir tanesi 3 kiloluk ve bir tanesi de 5 kiloluk olmak üzere günde kapasitesi 70-75 ton/gündür. Bu tesisin tüm ekipmanlarla birlikte fabrikamıza maliyeti ise 1 milyon TL civarındadır.” Dedi.

Sunulu; “1954’den beri çuval olarak piyasaya arz ediyorduk. Buda yöremizdeki tanınabilirliğimizi market raflarındaki durumumuzu sıkıntılı bir duruma sokuyordu. Tüketiciler artık 50 kg çuvaldan ziyade aylık veya haftalık tüketimlerini marketlerden sürekli alıyorlar. Marka yaratmak ve markamızı daha görünür hale getirmek için de bu atılımı yönetim kurulumuz yaptı. Bundan sonra bütün marketlerde Amasya Şeker’i logosuyla birlikte görüp gönül rahatlığı içerisinde tüketicilerimiz kullanacaklar. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” Şeklinde konuştu.

Saatçi; “Kimseyle Rekabet Halinde Değiliz”
Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçi ise; “Bu tesisimizle 80 bin tonluk şeker kotamızı tamamlayacağımızı tahmin ediyoruz. Çıkan 80 bin ton şekerin en az 3’te 1’ini paketli olarak piyasaya sunmayı arz ediyoruz. Kimseyle rekabet halinde değiliz. Sadece Amasya Şeker’in alternatif bir ürününü raflara koymak istiyoruz.” Dedi.
Saatçi; “Şeker pancarı, tarımın önemli bir parçası olup, 500 bin çiftçi ailesi geçimini pancar tarımından sağlamaktadır. Bununla birlikte Şeker Pancarı, çiftçiyi tarlaya ve köye bağlayan teknoloji gerektirmesi nedeniyle üreticilerimizin tarımsal bilgi ve kültür düzeylerini yükselten, tüm fertlere çalışma imkanı ve istihdam sağlayan, nüfusun kırsal kesimde tutulmasına, iç göçün yavaşlatılmasına ve kalkınmaya büyük katkı sağlamaktadır.” Şeklinde konuştu.
2018 yılında 14 yıl aradan sonra gıda alkolü üretimine de başladıklarını ifade eden Saatçi; “Gıda Alkolü fabrikamıza yaptığımız ilave yatırımla tıbbi alkol paketleme tesisimiz de kurulmuş olup %100 yerli Amasya Şeker markası ile tüm medikal firmalarına, Özel Kamu ve Üniversite Hastanelerine alkol satışını gerçekleştireceğiz. Bu yatırımın maliyeti ise 750 Bin TL’dir.
Konuşmasının devamında fabrika hakkında bilgi veren Başkan Saatçi, Genel Müdür Cemal Sunulu ve beraberindeki ekip basın mensuplarına tesisleri gezdirdi.

Share
566 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?