logo

Aile Hekimleri Yeniden İş Bırakıyor

Aile Hekimleri Yeniden İş Bırakıyor

Aile Hekimleri, Ocak ayının ilk haftasında yeniden iş bırakıyorlar.
Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğini protesto etmek için Aile Hekimleri 6-10 Ocak 2025 tarihleri arasında hasta bakmayacaklar.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğini protesto etmek için daha önce 5-7 Kasım ve 2-6 Aralık tarihleri arasında iş bırakan Aile Hekimleri Ocak ayının ilk haftasında yeniden iş bırakıyorlar.
Aile Hekimleri Cuma gününe kadar 1 hafta olmak kaydıyla hasta bakmayacak.
Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğini protesto etmek için daha önce 5-7 Kasım ve 2-6 Aralık tarihleri arasında iş bırakan Aile Hekimleri, Sağlık Bakanlığının seslerini duymadığı gerekçesiyle Ocak ayının ilk haftasında da yeniden iş bırakıyorlar. Aile Hekimleri 6-10 Ocak tarihleri arasında hasta bakmayacaklar.
Aile hekimleri tarafından daha önce de iş bırakma kararı aldıklarını ancak bu süreçte taleplerin karşılanmaması nedeniyle yeni bir iş bırakma kararı alındığı belirtildi.
Samsun Aile Hekimleri Dernek Başkanı Dr. Gökhan Demircioğlu iş bırakma eylemi kapsamında yaptığı açıklamada mevcut yönetmeliğin yalnızca aile hekimlerini değil, hastaları da olumsuz etkilediğini vurgulayarak şu açıklamada bulundu:

“Yeni yönetmelik, hem bizlerin çalışma koşullarını zorlaştırıyor hem de hastalarımızı mağdur ediyor. Aile sağlığı merkezlerine en sık başvuru nedeni olan hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların reçetelenmesine getirilen sınırlamalar, halk sağlığını tehlikeye atıyor. Bu kısıtlamalar nedeniyle hastalarımız tedavi için daha uzun ve zorlu süreçlere maruz kalıyor. Bu durum sağlık sistemine olan güveni zedeliyor ve bizleri çaresiz bırakıyor.”
Samsun Aile Hekimleri dernek Başkanı Dr. Gökhan Demircioğlu, aile hekimlerinin yalnızca kendi hakları için değil, toplumun daha kaliteli sağlık hizmetine erişimi için de mücadele edildiğini belirtti.
Aile Hekimlerinin Talepleri Neler?
6-10 Ocak tarihleri arasında hasta bakmayacak olan Aile hekimlerinin temel talepleri ise şunlar:
– Yeni yönetmelikle getirilen cezalandırıcı hükümler ve hak kayıplarının kaldırılması,
– Aile sağlığı merkezlerine en sık başvuru yapılan hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların reçetelenmesine yönelik sınırlamaların kaldırılması,
– Aile sağlığı merkezlerindeki iş yükünü azaltacak düzenlemelerin yapılması,
– Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin önlenmesi için etkili yasaların çıkarılması,
– Aile hekimlerinin hak edişlerinde, bilimsel olmayan, kamuya fayda sağlamayan ve hasta-hekim ilişkisini zedeleyen kriterler yerine, daha güçlü aile hekimliği uygulamasını destekleyecek kriterler ile ücretlendirme yapılması.

Huriye BARAN- VATANDAŞ

Share
90 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?