logo

Vezirköprü Gündemi


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Belediye binasının merkezden gitmemesi Vezirköprü’nün dağılmasını da engelleyecektir.

Siyasette bir günün bile ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteren hafta sonu gelişmelerinden sonra Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine göre de 14 Mayıs’ta seçimler yapılacak.
Seçimlerin gelişimi hakkında önümüzdeki haftalarda çokça görüş bildiririz nasılsa. Biz Vezirköprü’deki gündemimize dönelim.
Vezirköprü Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’ne taşınması fikri aktarılanlara göre, maddi sebeplerden dolayı gerçekleşmiyor.
Eğer Ukrayna Rusya savaşı olmasaydı, eğer adı konmamış bir ekonomik kriz yaşanmasaydı, eğer inşaat maliyetleri bu kadar yükselmeseydi, eğer Türkiye’yi sarsan depremler olmasaydı Vezirköprü Belediyesi Esentepe’ye yapılacaktı.
Üstelik mevcut yerine yapılması maliyetinin yaklaşık 5-6 katına.
Mevcut Belediye binasının ve arkasındaki Belediye Pasajı’nın depreme dayanıklı olmadığına dair rapor olduğu belirtilerek yeniden yapılması için çalışmaların başlatıldığını, 5 metrelik çekmelerden kalan alana alt kısmında otopark da olacak şekilde 3 katlı bina yapılmasının planlandığını duyuyoruz.
Meclisten çıkarılan karara göre de mevcut yere yeni bir bina yapılacak.
Belediye binasının merkezden gitmemesi Vezirköprü’nün dağılmasını da engelleyecektir.
Giderek azalan nüfusuyla Vezirköprü yıllarca önce bir idarecimizin şaka yollu altını çizdiği 60 binlere doğru azalmaya devam ediyor. (Eğer böyle azalmaya devam ederse 20 yıl sonra 60 binleri görmemiz işten değil)
Burada istihdam yaratıcı projelerin eksikliğine girmeyeceğim. Kısır çekişmelerle bir türlü ilerleyemeyen Organize Sanayi Bölgelerinden de bahsetmeyeceğim.
İleriyi gören idarecilerin de, eğer bu rakam (düşen nüfus sayısının on yıl sonra ne olacağı) öngörülüyorsa, ilçeyi bu rakamlara göre planlamaları gerekmez mi?
Bu konuda bilimsel bir çalışma yaptıran ya da görüş alan oldu mu bilmiyorum, açıkçası sanmıyorum da. Ancak Vezirköprü’nün gittikçe genişleyen mücavir alanının ilçeye kısa vadede olduğu gibi orta ve uzun vade de ekonomik olarak maliyet getireceğini görmek gerek.
Bu yayılmanın yerine merkezdeki mahallelerde düzeltme projeleri üreterek daha derli toplu bir ilçe oluşturmanın yollarına bakılsa daha ekonomik olmaz mı?
Üstelik merkezde bile birçok kullanılabilecek yer atıl vaziyette dururken yayılmış bir ilçeye ne gerek var?
İşte Sağlık Müdürlüğü’nün binası. İster İlçe Tarım Müdürlüğü olarak kullanılsın, isterse Sağlık Kampüsü olarak ilçe merkezinin kullanışlı binalarından biri.
İlçenin mevcut alanlarının daha iyi kullanılması için proje üretilmesi de beklentilerimizden biri. Genel seçimlerin tamamlanmasından hemen sonra yerel seçimler için curcuna başlayacak.
Aday olmayı düşünenlerin oy çokluğu köylerde olsa da, Vezirköprü merkezi için proje üretmelerini beklemek bizlerin hakkı değil mi?

Share
727 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Vezirköprü turizmi gelişmelidir

    23 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizde son yıllarda neredeyse giderilen yatak sıkıntısının biraz daha gelişmesi gereken gastronomisiyle birleştirilip elimizdekilerin reklamını doğru yaptıktan sonra bölgenin ciddi turistik merkezlerinden biri olmaması için hiçbir neden yok oysa. Şehirlere yukarıdan bakmak herkes için bir alışkanlıktır. Fırsatını bulanlar yüksek yerlerden yaşadıkları ya da ziyaret ettikleri yerlere çıkıp şehrin görüntüsünü seyrederler. Deniz olsun olmasın bu her yerleşim yerinde yapılan bir etkinliktir. Vezirköprü'nün de yukarıdan bakılacak merkezdek...
  • Ailelerin Özellikleri

    20 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    -Her aile kendine özgüdür. Aile üyelerinin kişilik özellikleri, karşılaştıkları sorunlar, gelecek planları gibi birçok özellik aileyi özel kılar. -Her aile değişim geçirir. Bazen bu değişim ailedeki bireylerin yaşa bağlı özellikleri dolayısıyla olur bazen de çeşitli olaylar aileyi değiştirir. -Aile sadece aile üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Ailenin içinde; *İletişim *Birlikte zaman geçirme *Yaşamı sürdürmek için temel ihtiyaçları karşılama *Bireysel farklılıkları kabullenme *İşbirliği *Maneviyat *Takdir etme, gibi aileyi sağl...
  • Çocuklardaki Korkular

    19 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Korku her duygu gibi sağlıklı olan tehlikeyi hissettiren böylece vücudumuza savaş ya da kaç tepkisini verdiren işlevsel bir duygudur. Korku hayatımızın her döneminde olsa da çocukluk çağı korkularında çocuğun korkuyla nasıl başa çıkacağını bilemediği bir durum söz konusudur. Bu şu nedenden kaynaklanır: Çocuklukta düşünme becerileri henüz gelişmemiştir. Fark etmişsinizdir bu yüzden çocuklar hemen hemen her şeye inanır. Bu nedenle anne baba ya da öğretmen değil sadece, herkesin bir çocuğun korku durumunda nasıl davranacağını bilmesi gerekir. Çünk...
  • Karma OSB için geç kalıyoruz..

    16 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söyleyebiliriz. "Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için ilçemizin önde gelen yöneticileri yanlarına Samsun'dan siyasetçi ve diğer yöneticileri de alarak Ankara'ya gitmişler. Burada gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapan ekip Vezirköprü OSB'ye dev yatırımlarla geri dönmüşler. Bu çalışmaların yapılmasından sonra Vezirköprü OSB...