logo

Bu planlamayı kim yaptı?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü’de uzun zamandır ne olacağı merak edilen yerlerden biri olan eski hastanenin boş duran arsası ve binaları Çevre Şehircilik Bakanlığı’na devredildi.
Nasıl bir fikir Vezirköprü’nün kıymetli yerinin, üstelik bir tadilatla bir sürü şekilde kullanılabilecek binalarının da olduğu bir yerin sadece konut olmasına geçit verdi, merak ediyorum.
Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıklı Yaşam Merkezi olarak kullanılması için Ankara’ya projesinin gönderildiği belirtilen arsa için tüm beklentilerin boş çıkarılarak TOKİ’ye verilmesi ilçe adına hayallerin de yıkılmasına yol açtı.
Bilenler bilir, eski hastane Vezirköprü’nün 70’li yılların sonuna doğru büyük ihtiyacı olduğu için kurulan dernekle toplanan yardımlarla yapılmıştı. Önce şimdiki Cezaevi olan arsa alınmış sonradan iki kurum arasında değiş tokuş yapılarak eski hastane binasına başlanmıştı.
Dernekten daha sonra Sağlık Bakanlığı’na nasıl devredildi? Bilemiyorum.
Yaklaşık 35 yıl hizmet veren hastane yeni binasına taşındıktan sonra da, “burası ne olacak?” diye defalarca sorduk.
İlk başta Samsun’a bu kadar uzak bir ilçede en fazla kadın doğum uzmanına ihtiyaç duyulduğu göz önüne alınmalıdır fikriyle hastaneden ayrı bir kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılabilir dendi. Sonra fizik tedavi ile ilgili bir şekilde kullanılabilir dendi.
Huzurevi benzeri fikirler Sağlık Bakanlığı’ndan buranın alınması çok zor diye reddedildi.
Bugün kesin olmadığı, çalışmaların sürdüğü söylense de Sağlık Bakanlığı’ndan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredildiğini öğrendik.
Devir işi kesin olmasa da (kaldı ki bu kadar laftan sonra bence kesin) kesin olan Vezirköprü’deki hemen herkesin küçük büyük katkısının olduğudur o hastanenin özellikle arsasında.
Vatandaşların bu hakkı ne olacak diye sormayacağım ama Vezirköprülülerin en azından bu alana yapılacak bir devlet yatırımını hak ettiğini düşünüyorum.
Sorular?
Bunu sağlaması gerekenler, yani devletten yatırım almak için bastıracak da, bu arsaya en iyi kullanım için çözüm üretmek de başta bu günün siyasetçilerinin sorunu olmalıydı?
Uzun zamandır ne yaptıklarını merak ettiğimiz ilçe siyasetçilerinin bu değiş tokuştan haberi var mıydı? Haberleri yoksa kendilerini sorgulamaları gerekmez mi?
Haberleri varsa, hangi mantıkla bu devrin gerçekleşmesine ses çıkarmadıklarını, ya da karşı çıkmışlarsa karşı çıkış sebeplerini ilçelerindeki hemşerilerine de aktarmaları gerekmez miydi? Bu sayede oluşacak bir kamuoyu bu devri engelleyebilir miydi?
Vezirköprülülere ait bir yerin efektif kullanılması beklenirken, nasıl bir rant uğruna devir işlemi yapıldığını öğrenmek de bu ilçede yaşayanların hakkıdır.
Ancak TOKİ olarak kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmesine hiçbirimizin inanmak istemediğini söylemeliyiz.
Yine altını çizeyim; artık eski hastanenin arsasına TOKİ yapılacak diyebiliriz. Bu zihniyetle darısı İlçe Tarım Müdürlüğü’nün arsasına..

Tüm okuyucularımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum..

Share
418 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Vezirköprü turizmi gelişmelidir

    23 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizde son yıllarda neredeyse giderilen yatak sıkıntısının biraz daha gelişmesi gereken gastronomisiyle birleştirilip elimizdekilerin reklamını doğru yaptıktan sonra bölgenin ciddi turistik merkezlerinden biri olmaması için hiçbir neden yok oysa. Şehirlere yukarıdan bakmak herkes için bir alışkanlıktır. Fırsatını bulanlar yüksek yerlerden yaşadıkları ya da ziyaret ettikleri yerlere çıkıp şehrin görüntüsünü seyrederler. Deniz olsun olmasın bu her yerleşim yerinde yapılan bir etkinliktir. Vezirköprü'nün de yukarıdan bakılacak merkezdek...
  • Ailelerin Özellikleri

    20 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    -Her aile kendine özgüdür. Aile üyelerinin kişilik özellikleri, karşılaştıkları sorunlar, gelecek planları gibi birçok özellik aileyi özel kılar. -Her aile değişim geçirir. Bazen bu değişim ailedeki bireylerin yaşa bağlı özellikleri dolayısıyla olur bazen de çeşitli olaylar aileyi değiştirir. -Aile sadece aile üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Ailenin içinde; *İletişim *Birlikte zaman geçirme *Yaşamı sürdürmek için temel ihtiyaçları karşılama *Bireysel farklılıkları kabullenme *İşbirliği *Maneviyat *Takdir etme, gibi aileyi sağl...
  • Çocuklardaki Korkular

    19 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Korku her duygu gibi sağlıklı olan tehlikeyi hissettiren böylece vücudumuza savaş ya da kaç tepkisini verdiren işlevsel bir duygudur. Korku hayatımızın her döneminde olsa da çocukluk çağı korkularında çocuğun korkuyla nasıl başa çıkacağını bilemediği bir durum söz konusudur. Bu şu nedenden kaynaklanır: Çocuklukta düşünme becerileri henüz gelişmemiştir. Fark etmişsinizdir bu yüzden çocuklar hemen hemen her şeye inanır. Bu nedenle anne baba ya da öğretmen değil sadece, herkesin bir çocuğun korku durumunda nasıl davranacağını bilmesi gerekir. Çünk...
  • Karma OSB için geç kalıyoruz..

    16 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söyleyebiliriz. "Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için ilçemizin önde gelen yöneticileri yanlarına Samsun'dan siyasetçi ve diğer yöneticileri de alarak Ankara'ya gitmişler. Burada gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapan ekip Vezirköprü OSB'ye dev yatırımlarla geri dönmüşler. Bu çalışmaların yapılmasından sonra Vezirköprü OSB...