logo

59. YIL


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Kurucusu ve yaşatıcısı Vefai TEK’ER öncülüğünde 59 yıl yani yarım asırdan fazla hizmet veren Vatandaş Gazetesi’nin, bu süre zarfında Vezirköprü’ye, lisenin, Endüstri Meslek Lisesinin, hastanenin, kapalı cezaevinin arsalarının nasıl takas yapılıp inşa edilerek ilçeye kazandırılması,
Sulama göletlerinin köylerimize kazandırılarak sulu tarıma geçilmesinin sağlanması yolunda, nasıl mücadele verdiğini,
Köylerde kızamık hastalığından, yol olmadığı için doktora ulaştırılamadığından nasıl toplu çocuk ölümlerinin, daha nelerin yaşandığını, devletin Vatandaş Gazetesinden öğrendiğini,
Vatandaş Gazetesinin haberi üzerine Samsun valisi sayın Hamdi Ömeroğlu’nun 1965 yıllında Devalan, Yolpınar köylerini karda, çamurda at sırtında ziyaret ettiğini unutmadık.!..
Bu hafta Vatandaş Gazetesinin nasıl yaşatıldığını, daha hangi hizmetlere katkısının olduğunu bu kuruluş yıl dönümünde uzun uzun anlatmaya çalışmayacağım…
Üç çeyrek yıla yakın yaşamında verdiği uğraşları hiçe sayıp kuruluş yıl dönümünü kutlamayan “büyük” kaymakamlar da gelip geçmiştir bu ilçeden ama olsun, bilenler bilir.!..
TİCARET VE SANAYİİ ODASI..
Geçen hafta Avukat torunumla Cuma’ya Cumhuriyet Camii’ne gitmiştik. Camii çıkışı TSO Başkanı Sayın Kadri Fişekçi koluma girdi, diğer koluma da torunum…
Kendimi sayın Başkanın arabasında buldum.
Önce Fişekçi’nin yeni yaptırdığı fabrikayı, daha sonrada “yılan hikayesi” gibi hikayeler yaşayan hastaneyi şöyle bir uzaktan inceledik.
Sayın Başkan fabrikası ile ilgili bilgi verdi. “Abi, bu fabrika hizmete girince 100 işçi çalışacak, yanına ek yapacağım tesisinde tüm resmi işlemleri tamamlandı, birinci fabrika işletmeye açılıp üretime başlayınca bu ek tesisin inşaatını başlatacağım.
Bu iki fabrikada 200’ün üzerinde işçi çalışacak,
Açılışa sanayi bakamız, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sayın Valimiz ve Büyük Şehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere birçok ünlüler katılacak, bu şahıslar (etkili ve yetkililer) bu vesile ile ilçemizi de tanımış olacaklar.!..”
Sayın Fişekçi ile döndük çarşıya , bu kez de “Yemek yemeden bırakmam” dedi. Karnım toktu ama, direnmek de olmadı.
Yemekten sonra bizim sigorta ofisine geldik, Nuri kahveleri söyledi. Bu arada Göktan da geldi. Çaylar, kahveler sohbet iki saati aştı.
Sayın Kadri Fişekçi dolu “Beni çalışmıyor diye eleştiriyorsunuz. Benim fabrikamın açılışını bile engelliyorlar. Ben her taşın altına elimi koymaya hazırım, tek başıma yapabileceklerimi yapıyorum. Vezirköprü Ticaret Odası’nın 6-7 tane Ticaret fuarına katılmasını sağladım. Oda üyelerini turizm gezisine götürerek ufkunun açılmasını sağladık.
Ama abi, size şunu belirteyim ki, bu …. adamlarla ortak (birlikte) çalışma imkanı yok, “yaparsam ben yapacağım, olmazsa yok” diyor. “Ben tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte her şeye varım. Başta tüm sınavların Vezirköprü’de yapılması için her şeye hazırım.
Hemen bir minibüs tutayım, gidelim Ankara’ya ÖSYM başkanının kapısına dayanalım”
Sohbet çok uzun oldu. Ancak, ben ortamı germemek için bu kadarı ile yetiniyorum.
Ve aklıma şu fıkra geldi,
-O….ya sormuşlar. Senin niye çocuğun olmuyor?. Yanıtlamış;
-Biri yapıyor, biri bozuyor da ondan olmuyor”

Share
1276 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...