logo

58 Yılın Ardından..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

58 yılı geride bıraktık.
Özellikle teknolojinin gelişmediği 1959’da bu işe başlamak ve İlçenin sıkıntılarını ve eksiklerini dile getirmek adına çıkılan bu yolculukta Gazetemizin kurucusu Vefai Tek’er başta olmak üzere, gazetede emeği geçen nice çalışanı bir kez daha yad etmek isterim.
Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Vezirköprü, bağlı olduğu Samsun’un en uzak ilçesi de olunca kendi göbeğini kendi kesmek zorunda olan; bununla birlikte son dönemlerde hak ettiğini almakta zorlanan bir ilçe haline geldi.
İlçenin gündemini yaratacak, hakkını savunacak siyasi parti (özellikle muhalefet) eksikliği de olunca, bunlar sadece gazetelerin üzerinde bir yük olarak kaldı.
Yerel gazete olarak sadece haber vermek değil, ilçe adına yol gösterici bir rol de üstlenmek gazetelerin görevi oldu.
Geldiğimiz noktada, bugün bu bayrağı taşıyan arkadaşlarımızla birlikte, elimizden geldiğince Vezirköprü adına, burada yaşayanlar adına SES olmaya gayret gösteriyoruz.
Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Vezirköprü Sevdası ve Vezirköprü Partisi için çalışmaya gayret göstereceğiz.
Kendi çıkarlarımız değil, İlçenin çıkarları için çalışmayı sürdüreceğiz.
VATANDAŞ Gazetesi’nin yaş dönümlerinde en güzel olan bir çok dostumuzla sohbet imkanı yakalamaktır.
Sohbet konusu da Vezirköprü’nün sorunları ve çözüm önerileri olunca bir başka güzellik yaşanır.
Bu sohbetleri ileriki haftalarda köşeme taşıyacağım.
Geçen haftadan kalanlar..
Geçtiğimiz hafta yazımızda ele aldığımız muhtarlar toplantısı bir çok olumlu eleştiri aldı.
Muhtarların Vezirköprü başta olmak üzere sıkıntılarını aktarmamaları özellikle tepki alan konuydu.
İhsan Cömert’in dile getirdiği sıkıntılar ve Ticaret Odası Başkanı Fişekci’nin dile getirdikleri gündemde yerini almıştı.
Umarız bir sonraki toplantıda, muhtarlarımız biraz daha hazırlıklı gelerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirirler.
Vezirköprü’de yıllardır yazılıp çizilen, söylenip duran meselelerden biri MOBESE idi.
İlçemizdeki polis memuru azlığı özellikle asayişte sıkıntı yaratıyordu.
Ha oldu, ha olacak derken; sonunda 10 yıllık bir çaba ile MOBESE hayata geçti.
Emeği geçenleri kutlarım.
Güreş Alanı çöktü..
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kunduz Festival Alanı olarak geçen Güreş alanındaki tribün 1 yıl bile dayanmadı.
Yılda sadece bir kez kullanılacak olan bu tesiscik için harcanan para o zaman da kafalarda soru işareti bırakmıştı.
Belediyelerin paraları halkın paralarıdır; bu yüzden harcarken bu bilinçle davranmak ve hakta kalmamak gerekir.

Share
1123 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Yol Medeniyettir…

    20 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizin çevre ilçelere yol bağlantıları tamamlansa; Vezirköprü Karma OSB'nin yatırımcı bulmasının kolaylaşması, ilçenin yol ağının artmasıyla artmaz mı? Yapılan bu kadar yatırımın değeri daha fazla artmaz mı? Geçtiğimiz hafta değindiğim “Vezirköprü'ye Müze yakışır” yazısı için birçok olumlu tepkiden anladığım kadarıyla İlçemizde bir müze kurulması için çalışılması gerektiğini düşünen sadece ben değilim. Bazı dönemlerin kendine has zorunlulukları, yapılan diğer işlerin sizi zorlayarak yaptırdığı başka işler olur. Oymaağaç kazısı başta olm...
  • Kaygı ve Anksiyete Kitabından Notlar

    09 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Kaygı hayatımızda vardır. Bazı kaygılar gerçek kaygılardır (örneğin çevremizde olumsuz olaylar olduğunda güvenliğimizden korkmak) bazı kaygılar çocuklukta veya çevreden öğrenilmiş gerçek olmayan kaygılardır. (örneğin ayna kırılması kötü habere yorumlanır). Bazı kaygılar her insanda olan (kolektif bilinçdışı) öğrenilmemiş kaygılardır, atalarımız da bu kaygıları yaşamışlardır. (Örneğin karanlıktan korkma, yılandan korkma gibi) Kimimiz kaygıyı sakinleştirir, kimimiz görmezden gelir kimimiz de kaygıyı daha çok besler. Kaygıyı beslerken sezgilerimi...
  • Bu İlçeye bir MÜZE yakışır

    06 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'de eski bir Vezirköprü evinin restorasyonu yapılarak bir müze oluşturulması sağlansa, ilçenin turizmine oldukça büyük katkısı olmaz mı? Vezirköprü'de Oymaağaç Kazılarının ilk başladığı günlerde bile buradan çıkan materyallerin Samsun Müzesi'nde değil, Vezirköprü'de oluşturulabilecek bir MÜZE'de sergilenmesi gerektiğini söylemiştim. O dönemde Belediye'nin Ganioğlu'ndaki Zabıta yapılan bina henüz inşaat halindeydi. Vezirköprü'nün Taş Medrese'sinin kütüphane olarak kullanılmasının değil, bir arkeoloji müzesi olarak kullanılmasının d...
  • Küçük Adımlar, Büyük Değişiklikler

    02 Kasım 2024 Köşe Yazıları

    Bu yazıda küçük adımların hayatımızdaki öneminden bahsetmek istiyorum. Bu yazıyı yazma motivasyonum, küçük adımların psikolojik sağlığımıza gerçekten iyi gelen bir kolaylaştırıcı olması. Kontrol edebileceğimiz en küçük aktiviteler olarak tanımlayabiliriz küçük adımları, bu yazı için. Bir örnekle başlayacak olursak, diyelim ki sabah uyandık, gözlerimizi açıp güne başlayacağız. Gözlerimizi açmadan tüm günü zihnimizden geçirdiğimizde güne başlamak zor gelebilir. Yapabileceğimiz, harekete geçirici ilk adımlara odaklanmak yataktan çıkmayı kolaylaşt...