Gazetelere genel olarak tüm milletvekillerinin basın bürolarından açıklamalar gelir.
Yerel basın olarak biz bunlardan özellikle ilçemiz için önemli gördüklerimizi alarak okuyucularımızı bilgilendirmeye çalışırız.
Ne de olsa, Türkiye gündemi ile ilgili olanlar zaten televizyonlardan öğreniliyor. Ancak Vezirköprü’ye özel olanların sadece bölgedeki basın yayın organlarından öğrenilebildiği ortada.
Bildiğiniz üzere Samsun’un 5’i AKP, 2’si CHP ve 2’si İYİ Parti olmak üzere 9 milletvekili var.
Son bir ay içerisinde TBMM’de 2021 yılı bütçe görüşmelerinin olduğu komisyon çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda Vezirköprü için görüşlerini ortaya koyan Milletvekili Erhan Usta oldu.
Vezirköprü’de kenevir ileriki günlere umutla bakacak mı tartışması sürerken Usta “kenevir hasadı için makine neden Vezirköprü’de yok?” diye sordu.
Turizm Bakanlığı bütçesi görüşülürken yine Erhan Usta “Vezirköprü’de kanyonumuz var ama hiç turist çekilemiyor. Neden?” diye sordu.
Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde yine Erhan Usta vardı; “Havza-Vezirköprü-Boyabat yoluna bütçe ayrılmasını” teklif etti.
Görüşmelerde değindiği Vezirköprü sorunlarından kenevir için hasat makinesi sözü verildi, Havza-Vezirköprü-Boyabat yolu için ödenek ayrılması teklifi reddedildi. Turizm için ne yapılacağı üzerine somut bir gelişme ise yok.
Bana sorarsanız Erhan Usta, bu gelişmelerin olmasını çok da beklediğinden değil ama bölgesinin içerisinde bulunan kimsesiz Vezirköprü’nün sorunlarının kulaklarda yer etmesi açısından bizim için önemli konulara değindi.
Keşke Kunduz Kamp Eğitim Merkezi gibi büyük yatırımların da akıbetini sorsaydı.
Çabası için Vezirköprü adına teşekkür ederim.
Erhan Usta bu dile getirdiği sorunların yanı sıra büyük bir sıkıntıyı da görmezlikten gelmedi.
Hem Turizm Bakanlığı bütçesi hem de Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Adalet ve Kalınma Partisi’nin 5 milletvekilinin hiçbirinin bulunmadığının da altını çizdi.
Bu sayın milletvekillerimizin sadece seçim önlerinde ya da açılışını bile yapamayacakları kadar uzun zaman geçen işlerin etrafında gezmeleri ve yereldeki partilileri tarafından “şu iş olurken en büyük destekçimiz oldu” diye isimlerini geçirmekten başka Vezirköprü’de olduklarını, geldiklerini Vezirköprü ile ilgilendiklerini görmedik.
Oysa, Samsun’un 17 ilçesi olduğunu düşünürsek, matematiksel olarak ayda bir kez en azından görünmeleri gerekmez miydi?
İktidardaki milletvekillerin aldıkları ‘yeterli’ oy oranı nedeniyle, muhalefettekilerin ise alamadıkları oy oranları nedeniyle Vezirköprü’ye gelmedikleri iddia edilse de, her ne sebeple olursa olsun gelmedikleri bu ilçenin dertlerinden sorumlu olmaları gerekmiyor mu?
Yoksa, Erhan Usta’nın Vezirköprü dertlerini aktarma çabası, Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı sırasında aldığı umut vaat eden oy sayısı mı?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
20 Kasım 2024 Köşe Yazıları
09 Kasım 2024 Köşe Yazıları
06 Kasım 2024 Köşe Yazıları
02 Kasım 2024 Köşe Yazıları