logo

Umut bitmesin!..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

2022’nin en vurucu haftası sizce hangisiydi?

Elinizde tuttuğunuz 2022’nin son gazetesi..
Gazetemiz kurucusu, babam Vefai Tek’er aramızdan ayrılalı 9 yıl olmuş. Ancak Vezirköprü sevdası bizimle birlikte yaşamaya devam ediyor. Sevgi, saygı ve minnetle yad ediyoruz.
Yılların ne kadar çabuk geçtiğini özellikle bir yaşın üzerindekiler daha iyi bilir.
2022’de Vezirköprü’de neler oldu diye düşünüyorum. Ancak ‘neler olmadı?’ sorusu ağır basıyor.
Geçen yılın ilk röportajında mesela AKP İlçe Başkanı Mehmet Kurt, “2022 sulama yılı olacak” demiş.
Şubat ayında İlçe nüfusunun gerilemesine vurgu yapmışız. Yıl içerisinde oda kongreleri yapılmış.
Karma OSB için toplantılar yapılmış. Kenevir için sorular sorulmuş. Öğretmenevi’nin yeni binası için girişimler yapılmış. Aramızdan ayrılanlar gündemde yer almış.

Şahsen aklımda kalan en önemli haftalardan biri, Havza’da OSB’de 10 fabrikanın temelinin atıldığı gün Vezirköprü’de düzenlenen toplantı olmuş.
Vezirköprü’de aynı gün muhalefetin basın açıklaması yaptığı, Vezirköprü’nün çevre ilçelerden geride kalması konularının konuşulduğu hafta.
O hafta Vezirköprü Belediyesi ve AKP İlçe Başkanının ortaklaşa düzenlediği toplantıda söylenen sözler; “Vezirköprü’de istihdamın artırılması için Karma, Besi ve Küçük Sanayi sitelerinin mutlaka tamamlanması gerekiyor” olmuştu.
Hatırlarsınız, Vezirköprü’nün 2022 yılı içindeki en hareketli haftalarından biriydi. Ancak 25 Mayıs haftasına denk gelen bu haftanın aklımızda bıraktıklarını, Vezirköprü’ye katkılarını sizlerin kafasında oluşturduklarını, geleceğe dair söylediklerine siz karar verin.

Bu haftanın dışında en sık sorulan sorulardan biri de Vezirköprü Belediyesi’nin Esentepe Mahallesi’ne taşınması fikri üzerineydi. Bugün geldiğimiz noktada Edis, kararlılıkla yeni bir Belediye binası yapmak için yetki aldı. Daha önce Manifaturacılar Odası Başkanı Önder Erdem, çarşı esnafının “merkezi dağıtma çabası” olarak isimlendirdiği bu fikre karşılık “biz resmi binaların yenilenmesine karşı değiliz, uzak mesafelere yapılmasına karşıyız” demişti.
Hatırladığımız kadarıyla bu konuyla ilgili olarak sonucu açıklanmayan bir anket çalışması da yapılmıştı.
Yılın sonuna doğru Vezirköprü’de görülmeye alışılan “atıl kamu alanlarına” eklenen eski hastane arsasının TOKİ’ye devrini gördük.
Bir grup Vezirköprü sevenin mahkemeye taşıdığı konuda ilçenin en kıymetli arazisinin, üstelik vaktiyle köy kent tüm Vezirköprü halkının çabasıyla alınmış bir arazinin sadece bir kısım azınlığın yararına sayılabilecek şekilde kullanımına karşı çıkılıyor.
Vezirköprü’de halen Vezirköprü’yü sevenlerin varlığını hissetmek, gelecek için umutvar olmamızı sağlayacak.
2023 yılının da umutlarımızın sönmediği bir yıl olarak geçirmenizi dilerim.

Share
389 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Vezirköprü turizmi gelişmelidir

    23 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    İlçemizde son yıllarda neredeyse giderilen yatak sıkıntısının biraz daha gelişmesi gereken gastronomisiyle birleştirilip elimizdekilerin reklamını doğru yaptıktan sonra bölgenin ciddi turistik merkezlerinden biri olmaması için hiçbir neden yok oysa. Şehirlere yukarıdan bakmak herkes için bir alışkanlıktır. Fırsatını bulanlar yüksek yerlerden yaşadıkları ya da ziyaret ettikleri yerlere çıkıp şehrin görüntüsünü seyrederler. Deniz olsun olmasın bu her yerleşim yerinde yapılan bir etkinliktir. Vezirköprü'nün de yukarıdan bakılacak merkezdek...
  • Ailelerin Özellikleri

    20 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    -Her aile kendine özgüdür. Aile üyelerinin kişilik özellikleri, karşılaştıkları sorunlar, gelecek planları gibi birçok özellik aileyi özel kılar. -Her aile değişim geçirir. Bazen bu değişim ailedeki bireylerin yaşa bağlı özellikleri dolayısıyla olur bazen de çeşitli olaylar aileyi değiştirir. -Aile sadece aile üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Ailenin içinde; *İletişim *Birlikte zaman geçirme *Yaşamı sürdürmek için temel ihtiyaçları karşılama *Bireysel farklılıkları kabullenme *İşbirliği *Maneviyat *Takdir etme, gibi aileyi sağl...
  • Çocuklardaki Korkular

    19 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Korku her duygu gibi sağlıklı olan tehlikeyi hissettiren böylece vücudumuza savaş ya da kaç tepkisini verdiren işlevsel bir duygudur. Korku hayatımızın her döneminde olsa da çocukluk çağı korkularında çocuğun korkuyla nasıl başa çıkacağını bilemediği bir durum söz konusudur. Bu şu nedenden kaynaklanır: Çocuklukta düşünme becerileri henüz gelişmemiştir. Fark etmişsinizdir bu yüzden çocuklar hemen hemen her şeye inanır. Bu nedenle anne baba ya da öğretmen değil sadece, herkesin bir çocuğun korku durumunda nasıl davranacağını bilmesi gerekir. Çünk...
  • Karma OSB için geç kalıyoruz..

    16 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü'nün OSB için en önemli silahı olduğu kaydedilen işçi sayısının diğer yerlere taşınan işçilerle erimeye başladığını ve bu şekilde devam ettiği takdirde elimizde bu önemli avantajının da kalmayacağını söyleyebiliriz. "Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi için ilçemizin önde gelen yöneticileri yanlarına Samsun'dan siyasetçi ve diğer yöneticileri de alarak Ankara'ya gitmişler. Burada gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapan ekip Vezirköprü OSB'ye dev yatırımlarla geri dönmüşler. Bu çalışmaların yapılmasından sonra Vezirköprü OSB...